15. İstanbul Bienali’nin açılışı gerçekleşti!

İKSV tarafından Koç Holding sponsorluğunda düzenlenen 15. İstanbul Bienali’nin açılış töreni yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
15. İstanbul Bienali’nin açılışı gerçekleşti!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Koç Holding sponsorluğunda düzenlenen

15. İstanbul Bienali’nin açılış töreni, 12 Eylül Salı akşamı Fransa Sarayı Bahçesi’nde gerçekleşti. 



İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç ve Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Charles Fries ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene, sanat ve iş dünyasından ünlü isimlerin yanı sıra uluslararası sanat çevrelerinden bienali takip etmek üzere gelen konuklar katıldı.  



Sunuculuğunu Yiğit Özşener’in üstlendiği tören, Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Charles Fries’in konuşmasıyla başladı.



Törenin açış konuşmasını İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı yaptı. Bülent Eczacıbaşı konuşmasında:  “Geçtiğimiz otuz yılda İstanbul Bienali uluslararası arenada git gide önem kazandı. Bugün en prestijli güncel sanat etkinlikleriyle birlikte anılan, hem Türkiye’de hem de yurtdışında ses getiren, her seferinde çok önemli uluslararası yayınlar tarafından “yılın mutlaka görülmesi gereken sanat etkinlikleri” arasında listelenen İstanbul Bienali, İstanbul’un dünya ölçeğinde bir kültür-sanat kenti olarak gelişiminde de önemli bir rol oynadı. Kentimizin, ülkemizin dünya kültür-sanat haritasında önemli bir yerde konumlanmasını sağlayarak güçlü uluslararası işbirliklerinin yolunu açtı. İstanbul Kültür Sanat Vakfı olarak, İstanbul Bienali’yle güncel sanat alanında özgür bir üretim ve ifade platformu yaratmaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz. Vizyonlarıyla bienali başlangıcından bugünlere getiren tüm küratörlerimize, bienale katılan tüm sanatçılara, emeği geçen tüm çalışanlara gönülden teşekkürlerimizi sunuyorum. İzleyicilerimizin 15. İstanbul Bienali aracılığıyla hem kişisel, hem de evrensel boyutta komşuluk, ev ve bir arada yaşama kavramları üzerine düşüneceğini, gündelik hayatlarının bir adım dışına çıkıp sanatla yenileyici bir nefes alacaklarını umuyoruz. 20 yıl boyunca bienalin sponsorluğunu üstlenen Koç Holding’e, bu akşam bizi ağırlayan Fransa Büyükelçiliği’ne ve bienalin gerçekleştirilmesine katkı sağlayan tüm kurum, kuruluş ve kişilere teşekkür ediyorum,” dedi.



Gecede, 2007-2026 yılları arasında Bienal Sponsorluğu’nu üstlenen Koç Holding’e bir teşekkür plaketi takdim edildi. Koç Holding AŞ adına teşekkür plaketini Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç aldı.



İstanbul Bienali Direktörü Bige Örer’in bienale katkı sağlayan kuruluşlara ve davete katılan tüm konuklara teşekkürlerini sunduğu konuşmasının ardından bienalin küratörlüğünü üstlenen Elmgreen & Dragset de bir konuşma yaptı.



İKSV tarafından 1987 yılından bu yana düzenlenen İstanbul Bienali bu yıl ayrıca 30. yılını kutluyor. Törende bienalin 30. yılı için hazırlanan özel film de konukların büyük beğenisini topladı.



15. İstanbul Bienali, iyi bir komşu temasıyla 16 Eylül’de kapılarını açıyor. Küratörlüğünü sanatçı ikilisi Elmgreen & Dragset’in üstlendiği bienalde 32 ülkeden 56 sanatçının farklı coğrafya ve zaman dilimlerinden hikâyeler anlattığı 150 eseri sergileniyor.



15. İstanbul Bienali bu yıl, birbirine yürüme mesafesinde altı komşu mekânda, Galata Özel Rum İlköğretim Okulu, İstanbul Modern, Pera Müzesi, ARK Kültür, Yoğunluk Sanatçı Atölyesi ile Küçük Mustafa Paşa Hamamı’nda ziyaretçilerini ağırlayacak. Bienal, Koç Holding’in desteğiyle, 12 Kasım’a kadar ücretsiz olarak gezilebilecek.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin