5.Uluslararası Çanakkale Bienali iptal edildi! Peki neden?

Bu sene beşincisi gerçekleşecek olan Çanakkale Bienali resmi sayfasında yaptığı açıklama ile Bienalin iptal edildiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
5.Uluslararası Çanakkale Bienali iptal edildi! Peki neden?

Bu sene 24 Eylül - 6 Kasım tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan 5. Uluslararası Çanakkale Bienali “Göç” olgusu üzerinden 42 uluslararası sanatçının da katılımıyla gerçekleşecekti.



Çanakkale Belediyesi tarafından desteklenen ve Çanakkale Bienali İnisiyatifi (CABININ) tarından düzenlenen Bienal’in iptal edildiği Bienal’in resmi internet sayfasından duyuruldu.



Açıklamada, 3. Çanakkale Bienali’nden bu yana genel sanat yönetmenliği ve eş-küratörlük görevini yürütmekte olan Beral Madra’nın gündem nedeniyle görevinden kendi isteğiyle ayrıldığı belirtildi.



Çanakkale Bienali İnisiyatifi yaptığı açıklamada gerçekleşmeyen Bianel’i, Aylan Kurdi’nin cansız bedeninin Çanakkale sahillerine vurduğu günü hatırlatarak vatansız kalmış tüm insanlara ithaf etti.



“Motivasyonumuzu yitirdik”



Açıklamada yer alan ifadeler şöyle:



“Bölgemizin son yıllarda yaşadığı savaş ve çatışma ortamı, ülkemizin son dönemde başından geçen elim ve vahim olaylar, herkes gibi bizleri de derinden sarsmış ve üzmüştür.



“Ülkemizin içinde bulunduğu bu ortamda, sanatın evrensel diliyle, uluslararası saygınlıkta bir etkinliği Çanakkale’de gerçekleştirmek, kentimizin barış kültürünü ve hoşgörüyü içselleştirmiş sosyal dokusunu görünür kılmak önemli bir sorumluluktu.



“Bu sorumlulukla, partner, bileşen ve destekçilerimizin de katkılarıyla çalışmalarımızı bu güne kadar özveriyle sürdürdük.



“Çanakkale Bienali İnisiyatifi olarak, 10 yılı aşkın süredir yüzlerce insanın emeğiyle oluşturulan Çanakkale Bienali’ni ve kentimizin kadim değerlerini en saygın şekilde temsil edecek sanatsal çalışmalarımızı sürdüreceğiz.



“Fakat içinde sanatın olmadığı gelişmelerin sanatın kendi pratiklerinin önüne geçtiği bu koşullarda, günün gerçekliğinin herkesi kırılganlaştıran atmosferinin de etkisiyle coşkumuzu ve motivasyonumuzu yitirmiş bulunuyoruz.



“Bu nedenle 24 Eylül tarihinde açılması planlanan 5. Uluslararası Çanakkale Bienali’ni iptal ettiğimizi kamuoyuna üzülerek duyururuz.” (BİANET)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin