AA foto muhabirine uluslar arası ödül!

Hayatını kaybeden gazeteci anısına verilen ödül AA fotomuhabirinin oldu.

Google Haberlere Abone ol
AA foto muhabirine uluslar arası ödül!

Anadolu Ajansı (AA) foto muhabiri Muhammed Elşami, dünyanın çatışma bölgelerinde başarılı çalışmalar ortaya koyan genç gazetecilere verilen Chris Hondros Fund ödülünün sahibi oldu.



Elşami, 2011 yılında Libya'daki çatışmalar sırasında vücuduna isabet eden bir havan topuyla yaşamını yitiren foto muhabiri Chris Hondros'un mirasını yaşatmak için kurulan vakfın verdiği ödülü New York'ta düzenlenen törende aldı.



21 yaşındaki foto muhabiri ayrıca 2 bin 500 dolarlık para ödülünün de sahibi oldu.



Elşami, burada yaptığı açıklamada savaşı takip ederken hayatını kaybeden bir gazetecinin adına verilen bu ödülü kazanmaktan dolayı onur duyduğunu belirterek, bu başarının kendisini gelecekte Afrika, Ortadoğu ve diğer bölgelerde daha iyi çalışmalar yapmaya teşvik ettiğini kaydetti.



Elşami, 2012'den beri Mısır'dan Güney Sudan'a, Liberya'dan Macaristan'a, Nijerya'dan Sierra Leone'ye birçok ülkede yaşanan çatışma ve insani krizi AA için takip ettiğini ifade ederek, AA'nın tecrübeli foto muhabirleriyle çalışmanın kendisi için bir şans olduğunu vurguladı. 



Foto muhabiri olmak isteyenlere tavsiyelerde bulunan Elşami, "Asla vazgeçmeyip hayallerinizi gerçekleştirmek için çabalamalısınız. Ayrıca James Nachtwey, Goran Tomasevic ve Jerome Delay gibi birçok savaşı takip etmiş tecrübeli foto muhabirlerinin çalışmalarını incelemelisiniz" diye konuştu.



Elşami, gelecekte de çektiği fotoğraflarla dünyanın sorunlu bölgelerinde acı çeken insanların sesi olmak istediğini belirtti.



Genç gazetecinin fotoğrafları bugüne kadar TIME, The Guardian, CNN, Financial Times, Le Figaro ve New York Times gibi birçok prestiji medya organında yer aldı.



Mısır'da 2011 yılında çıkan halk ayaklanmasının görüntülerini çeken Elşami, 18 Temmuz'da yayımlanan bir söyleşide New York Times gazetesine buradaki deneyimlerini anlatmıştı. 



Elşami, geçen yıl Ebola virüsünün yol açtığı salgının en yaygın görüldüğü Sierra Leone ve Liberya'da fotoğrafladığı görüntülerle de büyük ilgi görmüştü


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin