Açıkhava'da Zülfü Livaneli'den muhteşem final

Zülfü Livaneli, dün gece beş konserlik Açıkhava konserlerinin sonuncusunu gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Açıkhava'da Zülfü Livaneli'den muhteşem final

Bu yıl 'Sevdalım Hayat' projesiyle yeniden sahnelere dönen ve müzikseverlerin büyük ilgisiyle karşılaşan usta sanatçı Zülfü Livaneli, dün akşam çıktığı sezonun son Harbiye Konseri'nde sevenleriyle buluştu. Konser biletlerinin saatler öncesinden tükendiği iki gecede de, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde unutulmaz anlar yaşandı.



Zülfü Livaneli ile Sevdalım Hayat ekibi Kerki Solfej in düzenlediği Harbiye Açıkhava konserlerinde bu sezon son kez seyircisiyle buluştu. Müzikseverlerin büyük ilgi gösterdiği konser serisinin sonuna gelen ekip, Zülfü Livaneli'nin unutulmaz şarkılarını yine muhteşem orkestra eşliğinde icra etti.



Rengim Gökmen'in yönettiği, gitarda Ferhat Livaneli, bağlamada Erdem Şimşek ve kanunda Serkan Halili'nin olduğu Livaneli Filarmoni Orkestrası eşliğinde Zülfü Livaneli şarkılarını seslendiren Teyfik Rodos, Zeynep Halvaşi ve Görkem Ezgi Yıldırım, Harbiye'de yine unutulmaz bir akşama imza attılar.



Merhum yazar Yaşar Kemal'in eşi Ayşe Baban, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, oyuncu Bülent Emrah Parlak ve CHP Eyüp Sultan İlçesi Belediye Başkan adayı Emel Bilenoğlu'nun da aralarında bulunduğu, yaklaşık 8.000 kişinin izlediği etkinlikte zaman zaman duygusal anlar da yaşandı.



Açıkhava'da Zülfü Livaneli'den muhteşem final



"Abim" dediği Yaşar Kemal ile olan anılarını anlatırken, ünlü yazarın eşi Ayşe Baban'ın duygulandığını fark eden Livaneli, "Yıllar önce kendisi ile bu sahnede düet yapma şansımızda olmuştu. O düet Harbiye'nin bir köşesinde asılı durur. Asla unutamam. Buraya her geldiğimde anımsarım.'' ifadelerini kullandı.



Finalde seyircilerin yoğun tezahüratları eşliğinde iki kez sahneye dönen Zülfü Livaneli, "Bana kalsa sabaha kadar hasbihal eder, anılarımızı paylaşırız. Ama arkamda gördüğünüz ekip Türkiye'nin en güzide müzisyenlerinden oluşuyor ve onlara haksızlık etmek istemiyorum.'' diyerek büyük alkış aldı.



Yiğidim Aslanım şarkısı ile yapılan muhteşem finalde sahnedeki barkovizyonda beliren Anıtkabir, Abidin Dino, Nazım Hikmet, Uğur Mumcu, Abdi İpekçi resmiyle coşkunun doruklara çıktığı gecenin sonunda hep birlikte pasta kesen 'Livaneli ile Sevdalım Hayat' ekibi, mutlu anlarını objektiflere poz vererek ölümsüzleştirdiler.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin