Ağır konuştu! Yeni Şafak sordu, İlber Ortaylı tarih ve gazetecilik ayarı verdi

Tanınmış profesör, Yeni Şafak'ın sorularına cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
Ağır konuştu! Yeni Şafak sordu, İlber Ortaylı tarih ve gazetecilik ayarı verdi

Mustafa Kemal Atatürk'ün İsmet İnönü tarafından zehirlendiğini iddia eden ve belgeler yayınlayan Yeni Şafak, Prof. Dr. İlber Ortaylı'ya iddiaları nasıl değerlendirdiğini sordu.



İddiaları 'kocakarı lafları' olarak tanınmayan tanınmış tarihçi, Yeni Şafak muhabirine "Bunlar kocakarı laflarıdır. Bizim milletimiz tarih bilmez. Böyle aptal aptal konuşur. Sizin gazete ne düşünür bilmem ama sen ismini karıştırma ileride senin için iyi gazetecilik olmaz" dedi.



İşte, O röportaj:



İlber Bey merhaba. Yeni Şafak gazetesi olarak bir belge yayınladık. Gazeteyi görme şansınız oldu mu?



Onu bana söylediler. Şimdi ben ona bakacağım. Belge melge yaramaz. Çocukluğumdan beri böyle numaralar duyarım. Bunlar kocakarı laflarıdır. Bizim milletimiz tarih bilmez. Böyle aptal aptal konuşur. Sizin gazete ne düşünür bilmem ama sen ismini karıştırma ileride senin için iyi gazetecilik olmaz.



Az önceki konuşmamızda bazı konular tabudur dediniz… Neyi kastettiniz?



Ben tabu mabu demedim. Bunlar sizin anlamayacağınız şeydir. Bunların hepsi mahalle dedikodusu. Her şeye bulaşmayın. Bunu gazeteler çok yapıyor. Kendine göre yeni Türkiye kuruyorlar. B.. kurarsınız. Güldürmesinler adamı. Yeni Türkiye böyle geri zekalılar olmadan kurulabilir ancak. Nereye baksan cahil. Bir tane herif var. Haberin devamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin