Al Jazeera muhabirinden yeni haber!

Sisi'nin affettiği gazeteci Kanada'ya döndü.

Google Haberlere Abone ol
Al Jazeera muhabirinden yeni haber!

Al Jazeera Televizyonu'nun Kahire Büro Şefi iken 2013 yılında tutuklanan Mısır asıllı Kanada vatandaşı Muhammed Fehmi, Kanada'ya döndü.



Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el-Sisi tarafından Kurban Bayramı vesilesiyle affedilen 358 hükümlü arasında bulunan Muhammed Fehmi daha önce planlanmasına rağmen karşılama töreni yapılmasını istemediği için sessizce Toronto'ya geldi. Gelişini sosyal paylaşım sitesi hesabından duyuran Fahmy, serbest kalmasında emeği geçenlere de teşekkür etti.



Abdulfettah el-Sisi'nin Mısır'da askeri bir darbe ile yönetimi ele geçirmesinin ardından, ülke aleyhine yalan ve kışkırtıcı haberler yaptıkları iddiasıyla 2013 yılı Aralık ayında tutuklanan Al Jazeera muhabirleri Muhammed Fehmi, Baher Muhammed ve Avustralyalı Peter Greste 2014 yılında 7 yıl hapis cezasına çarptırılmışlardı.



Üç gazeteci için uluslararası kuruluşlar ve kamuoyundan gelen baskılara dayanamayan Sisi yönetimi, geçtiğimiz Ağustos sonundaki duruşmada gazetecilerin cezasını 3 yıla indirmişti.



Sisi, geçen Kurban Bayramı'nda da yetkilerini kullanarak, aralarında insan hakları savunucuları ile 3 gazetecinin de bulunduğu 358 kişiyi affetmişti. Mısır asıllı Kanada vatandaşı Muhammed Fehmi, geçtiğimiz günlerde Kahire'den Londra'ya giderek Mısır'ı terk etmişti. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin