Alev Coşkun'dan Cumhuriyet yönetimine ağır eleştiri: Algı operasyonu yapıyorlar

Eski gazetesine 1 yıl önce açtığı davayı kazanan Alev Coşkun, Cumhuriyet'le ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Alev Coşkun'dan Cumhuriyet yönetimine ağır eleştiri: Algı operasyonu yapıyorlar

Cumhuriyet Vakfı seçimlerinin yasaya ve Vakıf Senedi hükümlerine aykırı olarak yapılması nedeniyle  bir yıl önce açtığı davayı kazanan eski Cumhuriyet Vakfı Başkanı ve Turizm Bakanı Alev Coşkun, Cumhuriyet gazetesinin bugünkü yayını ile ilgili olarak bir basın açıkalaması yaptı.



İşte, Coşkun'un o açıklaması:





"Gazetecilerin tutuklanmalarına karşı olduğumuzu defalarca açıkladık. Cumhuriyet Vakfı seçimleri ile ilgili olarak açtığımız dava tamamen bir hukuk davasıdır.Vakıf seçimlerinde yasaya uyulmaması nedeniyle açılmış olan bir iptal davasıdır. Bu dava bir yıl sürdü ve seçimlerin yasaya aykırı olarak yapıldığı Asliye Hukuk mahkemesi tarafından karar altına alındı.

Algı operasyonu yapıyorlar



Bizim hukuk davamız ile Silivri'deki tutuklamaları savcının açtığı ceza davasına bağlamaya çalışıyorlar ve böylece algı operasyonu yapıyorlar. Bu davayı kaybeden Cumhuriyet yöneticileri, arkadaşlarla birlikte açtığımız ve kazandığımız bu davayı ve şahsımızı itibarsızlaştırmak için konuyu saptırıyorlar. 



Yeter sayısı ile toplanılmadı. Bizim davamız toplantı yeter sayısı ile ilgilidir. Vakıf Resmi senedi, yönetim kurulu 12 kişidir. Toplantı yeter sayısı salt çoğunluk 7 kişidir. Bu arkadaşlar 6 kişi ile toplandılar ve geriye kalan yönetim kurulu üyelerini iskat ettiler. Biz de arkadaşlarla birlikte bu hukuksuzluğa karşı dava açtık. 



Bu konu, değişik tarihlerde 4 ayrı müfettiş tarafından incelendi ve 3 müfettiş raporu bu seçimin muvazaalı ve yasaya aykırı olduğunu tespit etti. Asliye Hukuk mahkemesi bir yılı aşkın bir süre tarafların iddialarını inceledi ve yapılan seçimlerin hukuka aykırı olduğunu belirledi. Bizim geçmiş yaşamımız bellidir. Kimseden destek almamıza gerek yoktur. Biz davamızda Yargıtay'ın bu konudaki yüzlerce kararından destek aldık.



Bizi bu suçlamalarla karşı karşıya bırakan arkadaşlar öncelikle olarak kamuoyuna ve Cumhuriyet okurlarına şu soruların yanıtını vermek zorundadırlar:



1-) Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet gazetesinde, F.Gülen'in resmini neden Cumhuriyet logosunun üstüne koydunuz. Ve aynı gün neden FETÖ'yü masum gösteren yazıyı yayımladınız.



2-) Son dört yıldır gazeteyi yöneten bu arkadaşlar, gazetenin tüm gayrimenkullerini sattılar. Gazeteyi mali yönden bir iskelete çevirdiler. Neden sattınız? Gazeteyi neden borç batağına sürüklediniz?

 

3-) Göreve geldiğinizden bu güne gazete sürekli okuyucu kaybediyor. Tiraj en az yüzde elli düştü, yani okuyucunun en az yarısı gazeteyi bıraktı. Bunun nedenini hiç düşündünüz mü?



Bunun nedeninin 93 yıllık Cumhuriyet gazetesinin yayın politikasını alt üst etmenizden kaynaklandığını biliyor musunuz?



4-)Ayrıca çalışanların bu sorunu kendi aranızda çözün yönündeki taleplerine neden kayıtsız kaldınız? 



Kaybettiğiniz hukuk davasını şimdi bu tür algı operasyonları ile lekeleyemezsiniz. Cumhuriyet Gazetesi Atatürkçü yayın çizgisi ile yayın hayatına devam edecektir."



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin