Ali Alışır'dan yeni sergi

'Melez Ruhlar Sergisi' 12 Aralık'ta Bozlu Art Project'te.

Google Haberlere Abone ol
Ali Alışır'dan yeni sergi

Ali Alışır, Bozlu Art Project’te açacağı 'Melez Ruhlar' isimli sergisinde insan bedeni ve hareketine odaklanarak, gelişen iletişim ve bilişim teknolojilerinin etkisiyle hayatına farklı şekillerde müdahale edilen, kendi doğasına ait karar mekanizmalarından uzaklaşarak giderek daha da edilginleşen, ruhlarıyla melez bedenleriyle aynılaşan günümüz insanını konu alıyor. Sergi 12 Aralık-23 Ocak 2018 tarihleri arasında Bozlu Art Project Nişantaşı’nda izlenebilir.



Ali Alışır'dan yeni sergi



Ali Alışır’ın “Melez Ruhlar” isimli sergisinde yer alan zaman ve mekândan soyutlanmış, devinim içindeki bedenler, modern yaşamın kargaşasına, hızlı tüketilen zamanın aşındırıcılığına rağmen dengede durmaya çalışan günümüz insanının iç dünyasında yaşadığı gerilime dikkat çekiyor. Bedeni ve ruhu arasında bir seçim yapmak zorunda kalan bireyin içinde yaşadığı psikolojik gerilimi, adeta kendi kabına sığmayan figürleriyle izleyiciye aktaran Alışır, beden hareketleri aracılığıyla insanın iç dünyasına ait çelişkileri ve ruhsal durumu vurgulamayı amaçlıyor. Sanatçının “Kozmos” isimli bir önceki sergisinde karşımıza çıkan fütürist etki bu kez insan bedeni aracılığıyla farklı bir anlam ve boyut kazanıyor.



“Çalışmalarımda dinginlik ve hareketin tezatlı birlikteliğini vurgulamaya çalışıyorum. Bazen tek figürde bazen de birden fazla figürün etkileşiminde biçimlenen ruhsal ve zihinsel dinamiği irdelemeye çalışıyorum,” diyen Ali Alışır’ın siyah ve beyaz zeminin karşıtlığı içinde eriyerek kaybolan figürlerinin yer aldığı Barok atmosfer, sanatçının İtalya’da sanat eğitimi aldığı yılların izlerini taşıyor.



Melez Ruhlar sergisi Pazar ve Pazartesi günleri hariç saat 09:00-18:00 saatleri arasında

gezilebilir.



Ali Alışır'dan yeni sergi - Resim : 2


Etiketler sergi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin