Azra Kohen, neden Fi ile ilgili final açıklaması yaptı?

Habertürk yazarı Mustafa Doğan, Fi olayını yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Azra Kohen, neden Fi ile ilgili final açıklaması yaptı?

Çok okunanan Fi Çi Pi kitap üçlemesinin yazarı Azra Kohen, dizi olarak çekilen, normalde 4 sezon sürmesi beklenen FiÇi, Pi serisinin 2. sezonda bitirilmesi kararı aldığını açıkladı. Habertürk yazarı Mustafa Doğan, Kohen'in şaşırtan açıklamasını kaleme aldı.



Mustafa DOĞAN / HABERTÜRK



‘Fi’ meselesinin aslı...



“FI-ÇI-PI” üçlemesinin yazarı Azra Kohen’in “Fi” için, “İkinci sezonda bitirilmesinin kararını aldım” çıkışı epey ses getirdi. Dizinin fanları deyim yerindeyse ayağa kalktı.



Öncelikle, kitaptaki referans noktaları sabit kalarak bambaşka bir hikâye anlatılmasından dem vuran -ki kitabın birebir uyarlanmasının mümkün olmadığını kendisi de biliyordur- Kohen’in eser sahibi de olsa böyle bir kararı tek başına alma lüksü yok.



Bir kere ortada yayıncı ve yapımcı tarafını da içine alan ticari bir durum var. Diğer tarafta ise projeye sahip çıkan 17 milyon kişi. (Puhu, yayınlanan 15 bölümü toplamda 100, tekilde ise 17 milyon kişinin izlediğini açıklamıştı.)



Kohen de bunun bilincinde olacak ki, “Normalde dört sezon sürmesi gereken bir şeyi ikinci sezonda bitirmek büyük hesaplaşmalara yol açıyor” diyerek daha en baştan gardını alıyor!



Peki işin aslı ne?



Yapım tarafı en başından beri projeyi zaten iki sezon olarak planlamıştı. Çünkü “Çi” ve “Pi” kitaplarında karakterler üzerine yoğunlaşılması ve aksiyonun yetersiz olması hikâyeyi uyarlama konusunda, internetin sunduklarına rağmen mümkün değildi.



Hatta ben 26 Ocak tarihli, “Puhu TV elma değil armutmuş” başlıklı yazımda dizinin iki sezon olacağını kaleme almıştım. Yazı arşivde duruyor, isteyen bakabilir.



O dönem, üç sezonda ısrar edenin, kontratın da üç ayrı kitap üzerinden yapılmasını isteyenin Kohen’in bizzat kendisi olduğu kulislerde konuşuluyordu.



Duyduğuma göre yapım ekibi ellerinde kontrat olmasına rağmen, dizinin büyüsünü bozmamak adına ikinci sezonda final yapma konusunu kendi içlerinde bir süredir değerlendiriyordu.



Konu, dizinin başarısının kitapların önüne geçmesinden rahatsız olduğu konuşulan Kohen’in de kulağına gidince yazar egosu ağır basmış olacak ki, panikle “Ben bitirdim” açıklaması yaptı.



Ezcümle, “Fi” ikinci sezonuyla final yapacak ama Azra Kohen istediği için değil, öyle olması gerektiği için.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin