'Başrol oyuncuları o parayı alıp da rahat uyuyor mu?'

Melek Baykal, Hürriyet'ten Tülay Demir'in sorularını yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
'Başrol oyuncuları o parayı alıp da rahat uyuyor mu?'

Usta oyuncu Melek Baykal, Hürriyet Gazetesi'nden Tülay Demir'in sorularını yanıtladı. Baykal, dizilerin başrol oyuncularının aldıkları ücretleri eleştirdi.



Tülay DEMİR / HÜRRİYET



Başrol oyuncuları o parayı alıp da rahat uyuyor mu?



Aslında sizi yeniden bir dizide görmeyi çok isterim.

- Herhalde yapamam artık. 140-150 sayfayı bir haftada çekiyorsun. O dizinin temposuna ayak uydurmak insanüstü bir güç gerektiriyor. Sabah 8’de sete gidiyorlar, ertesi gün 5’te çıkıyorlar. Çok fena. Bu yaştan sonra git sabahın 8’inde, ertesi sabah 5’e kadar kal orada, dayanamam. Evet çok büyük paralar ödeniyor ama o kadar helal ki o paralar onlara. Çünkü çok yoruluyorlar. Ama keşke bu paralar oyunculara adaletli şekilde dağıtılsa.



Ne gibi?

- Şimdi bir pasta düşün, bu pastanın dörtte üçünü tepedeki oyuncuya veriyorlar. Dörtte biri kalıyor, onu da kalan oyuncular ve teknik ekip kendi arasında pay ediyor. Bu büyük bir haksızlık ve adaletsizlik. Olmaz. O baştaki oyuncu, kafasını yastığa koyduğu zaman mutlu ve huzurlu uyuyabiliyor mu acaba merak ediyorum!



Sinema filmini de soracağım.

- 1975’ten beri profesyonel olarak bu mesleğin içindeyim. Fakat bir tane sinema filmim var; “Kaçma Birader”. Filmler hep yazın çekiliyor. E ben zaten haziranın ortasına kadar dizi çekimlerinden ölmüşüm bitmişim, yazı hep kendime sakladım. Bu yüzden öteledim sinemayı...



Eklemek istediğiniz son bir şey var mı?

- Eklemek istediğim sadece şu olabilir: Sanatla bir ülke aydınlanır, doğru yolu bulur, ufku genişler. Sanat herkese ve her ülkeye gereklidir. Ne olur Türkiye’mizde de sanatın her koluna gerekli önem verilsin, saygı duyulsun ve önü açılsın.



Röportajın devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin