BDDK Başkanı açıkladı! Türk Telekom ile ilgili flaş gelişme

Kredinin taksiti ödenemedi.

Google Haberlere Abone ol
BDDK Başkanı açıkladı! Türk Telekom ile ilgili flaş gelişme

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, Oger Telecom'un Türkiye birimi OTAŞ'ın 2013 yılında aldığı ancak geri ödemelerini yapamadığı 4.75 milyar dolar büyüklükteki kredinin takibe almamaları için bankalara talep ilettiklerini söyledi.



İstanbul'da yapılan katılım bankacılığı konferansı sırasında Reuters'ın sorularını yanıtlayan Akben, "Biz bankalara dedik ki siz bunları takibe almayın. Hazine ya kendisi alacak, ya da Saudi Telecom ya da diğerlerine satacak. Bu krediler default'a düşmeyecek" dedi.



En büyük pay üç bankada



Oger'e 2013 yılında 4.75 milyar dolar tutarındaki krediyi veren 30'a yakın banka arasında en büyük payı Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası alıyor.



Yüzde 55'ini aldı



Lübnanlı Hariri ailesinin, STC ile ortak olduğu Oger Telecom şirketi 2005 yılında Türk Telekom'un  yüzde 55'ini satın aldı. Satın alma Oger Telecom'un Türkiye'de kurduğu Ojer Telekomünikasyon AŞ (OTAŞ) adlı şirket üzerinden yapıldı.



Kredinin taksitini ödeyemedi



OTAŞ, Türk Telekom'u satın almak için bankalardan kullandığı kredinin yeniden finansmanı için aldığı 4.75 milyar dolar kredinin taksidini son olarak Eylül ayında üçüncü defa yapamadı. Şirket kredinin yeniden yapılandırılması için müzakere yürütüyor. Hazine müzakerelerde ortaklardan STC'nin Kasım sonuna kadar süre uzatımı talebine yeniden yapılandırma talebini ise kabul etmedi. (Reuters / Ebru Tuncay)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin