'Bembeyaz Oscar' tartışmasına Whoopi Goldberg de katıldı: 'Ben Oscar aldığıma göre ırkçılık yok'

Tartışmaya, 1991'de 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu' dalında Oscar alan Whoopi Goldberg de katıldı.

Google Haberlere Abone ol
'Bembeyaz Oscar' tartışmasına  Whoopi Goldberg de katıldı: 'Ben Oscar aldığıma göre ırkçılık yok'

'Oscar’da siyahlara karşı ırkçılık’ tartışmasına son katılan isim Whoopi Goldberg oldu. Konu geçen haftadan beri yoğun şekilde gündemde. İlk olarak iki siyah sinemacı Spike Lee ile Jada Pinkett Smith; Akademi’nin siyah oyuncuları görmezden geldiği için, Oscar’ı boykot etme kararını açıklamış, ikiliye Hollywood’un ünlü isimlerinden hem destek, hem de eleştiri gelmişti. Bu kez topa, Hollywood’un ünlü siyah oyuncularından Whoopi Goldberg girdi. ‘The View’da yer alan söyleşide Goldberg, “Ben de Oscar aldım. Demek ki o kadar da ırkçı değiller” diye konuştu. 



Tartışmayla birlikte, adaylar arasındaki çeşitliliğin arttırılması için Akademi’nin üye sisteminde bir düzenleme yapılacağı belirtilmişti.Goldberg ise bu konuda şunları söyledi: “Mesele Akademi değil. Akademi’yi siyah, Latin ve Asyalı üyelerle doldursanız bile eğer karşınızda oy vereceğiniz kimse yoksa, dilediğinizi yine elde edemezsiniz. Ben Oscar almıştım, demek o kadar da ırkçı değiller. Boykot etmek mi istiyorsunuz? O halde sizi temsil etmeyen filmlere gitmeyin. İstediğiniz boykot, bu. Bana sorarsanız bunlar, her sene gerçekleşen konuşmalar… Benim canımı sıkıyor.” 



Whoopi Goldberg, 1991 yılında ünlü ‘Hayalet’ (Ghost) filmindeki rolüyle, ‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu’ dalında Oscar alarak, bu kategoride ödül alan ikinci Afro-Amerikalı kadın oyuncu olmuştu. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin