'Beren Saat o ismi açıklamalı'

Hürriyet Magazin Konseyi, haftanın öne çıkan olaylarını değerlendi.

Google Haberlere Abone ol
'Beren Saat o ismi açıklamalı'

Kelebek yazarları Ömür GedikCengiz Semercioğlu ve Onur Baştürk'ten oluşan Hürriyet Magazin Konseyi, geride kalan haftanın en çok konuşulan olaylarını yorumladılar.



Beren o ismi açıklamalı



Beren Saat’in “Bir kanal yöneticisi tarafından taciz edildim” açıklaması çok ses getirdi. Ünlü oyuncunun bu sözleri ve ısrarlara rağmen isim vermemesi hakkında ne düşünüyorsunuz?



Onur Baştürk: Bir şey söyleyeceksen tam söyleyeceksin. Bu şekilde yapınca maalesef “kaçak dövüşmek” oluyor adı. Keşke Beren Saat isim verseydi. Sektörün ona koyacağı olası engelleri mi düşündü acaba?



Ömür Gedik: Beren yıllardır bu mesajı veriyor ama adresi yazmayınca mesaj öyle ortada kalıyor, havada uçup duruyor. Ben Beren’in bunu söylediğine söyleyeceğine pişman olduğunu düşünüyorum. “Keşke hiç ağzımdan çıkmasaydı” diyordur kesin. Ama artık laf ağızdan çıktıktan ve bu kadar konuşulduktan sonra o ismi açıklaması gerekiyor.



Cengiz Semercioğlu: Türkiye’de Hollywood’daki gibi bir “Me too” hareketinin olmayacağının en güzel kanıtı Beren Saat oldu işte. Hollywood’da Harvey Weinstein’ı, Louis C.K.’i, Charlie Rose’u nasıl bitirdi kadınlar? Çıkıp korkmadan, bam bam bam isimlerini söyleyerek... Beren ne yapıyor? Korkak dövüşüyor. Sonra da kalkmış feminist olduğundan bahsediyor.

Bırak bu işleri Beren, gerçek bir feminist 5 yıldır lafı ağzında gevelemez. Ya bu meseleyi bir daha gündeme getirme ya da getireceksen ismi açıkla. Kimseyi de zan altında bırakmamış olursun böylece... Yıllar önce aynı şeyi Berna Laçin de yapmıştı. Bizdeki kadın oyuncular ne yazık ki 19 yaşında bir kostüm sorumlusu kadar cesur değiller.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin