'Bilim, sanat ve kadına kıymet vermeyen uçamaz, tavuk olur'

Volkan Konak, Hürriyet'ten Tülay Demir Oktay'ın sorularını yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
'Bilim, sanat ve kadına kıymet vermeyen uçamaz, tavuk olur'

Ünlü şarkıcı Volkan Konak, Hürriyet Gazetesi'nden Tülay Demir Oktay'ın sorularını yanıtladı. Konak, "Kadının girmediği yerde seviye olmaz", dedi.



Tülay DEMİR OKTAY / HÜRRİYET

(Haber kapak fotoğrafı: Selçuk ŞAMİLOĞLU)



Kadının girmediği yerde seviye olmaz!



Siyasetçiler desem?

- Dünyanın her yerinde siyasetçilere şüpheci bakılır. Savaşları kim çıkarır, sen mi, ben mi? Hayır, siyasetçiler. Bir anne ister mi savaş çıkmasını?



Erkekler çıkarıyor hatta... Kadın siyasetçi sayısı artsa belki bu kadar savaş olmayacak.

- Aynen katılıyorum. Daha çok kadın olsa Meclis’te, bu kadar küfür ve kavga olur mu? Olmaz. Bir kadınla yemeğe giden adam, ne hesaba itiraz edebilir, ne kavga edebilir. Ama iki erkek gittiği zaman mayın gibidir, Allah muhafaza... İddia ediyorum, kadının girmediği yerde seviye olmaz.

İnsanlarımıza mutluluklar diliyorum. Hayat bize sunulmuş bir armağandır, bu armağanlarını iyi değerlendirsinler. Siyasetçilerin pompaladığı ırksal ve inançsal ayrılıklara kendilerini kaptırıp da kalp kırmasınlar. Sonuçta hepimiz kardeşiz. Çamaşırlarımız aynı güneşte kurumuyor mu? Daha neyi tartışıyoruz? Son sözüm de şu: Zeki, cesur ve uygar insanlara selamlar olsun...



Ne işim olur siyasetle



Size özenen çok genç var. Belki aralarından bazıları sizi de geçecek... Bu işe gönlünü vermiş gençlere ne gibi tavsiyeler vermek istersiniz?

- Bir kere cesur olacaklar. Korkaklarla ahbaplık bile etmesinler. Şunlara inansınlar: Bilim, sanat, kadın. Eğer rehberin bu olursa uçarsın, hem de en yükseklerden uçarsın, seni kimse yakalayamaz.

Ama eğer bilim, sanat ve kadına kıymet vermezsen, kanatların olur ama ne olursun biliyor musun, tavuk olursun. Uçamazsın. Çünkü insanı yetiştiren kadındır.



Türkiye’de kadınlar anne olunca kendilerini geri çekiyor sanki. “Boğaziçi mezunuyum, evdeyim, çocuklarımı yetiştiriyorum” diyor mesela...

- Ama sistem seni oraya itiyor. Sen kadına dersen ki “Otur evde çocuk bak”, ne olmasını bekliyorsun? Türkiye’de kadın olmak zor zanaat. Bekar kadın olmak çok daha zor. İkincisi son dönemde konjonktür gereği böyle bir trend oluştu.

Kadın anaç olmalı, anne, olmalı, çocuk büyütmeli. Eskiden böyle değildi. Öğretmenlerimizin çoğu kadındı değil mi? Şimdi bak ne oldu? Kadını eğer toplumun önünde rehber olarak tutmaz da arka plana alırsan, toplumda çöküntü başlar. 1920’lerde Avrupa’da kadınlar oy kullanamıyordu, kadının adı yoktu, Mustafa Kemal ise pilot yetiştiriyordu... Çünkü uyanık adam, zeki... Biliyor ki kadını ayağa kaldırırsan toplum da ayağa kalkar... Bu kadar basit.



Röportajın devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin