'Bir araya gelen radyocular, sektörün geleceğini şekillendiriyor'

URYAD A.Ş. Yönetim Kurulu, Teknik Komite Üyeleri, Reklamcılar Derneği ve Reklamverenler Derneği temsilcilerini bir araya getirdi.

Google Haberlere Abone ol
'Bir araya gelen radyocular, sektörün geleceğini şekillendiriyor'

Radyo Dinleyici Ölçümü Araştırmasını 2014 yılından bu yana yürüten URYAD A.Ş. sektörün tüm ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla Yönetim Kurulu, Teknik Komite Üyeleri, Reklamcılar Derneği ve Reklamverenler Derneği temsilcilerini bir araya getirdi. Araştırmanın “tutarlı, tarafsız, şeffaf, güncel, güvenilir ve hesap verebilir” esaslarına uygunluğuna büyük önem veren URYAD A.Ş., dünyanın en önde gelen medya araştırma süreçlerine danışmanlık veren şirketlerinin üst düzey temsilcileriyle buluştu.



URYAD A.Ş. Genel Müdürü Olcay Akay: “Yönetim Kurulumuz, Teknik Komitemiz, Reklamcılar Derneği, Reklamverenler Derneği ve radyo ajanslarının temsilcileriyle birlikte oldukça geniş katılımlı ve verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Radyo sektörünü geliştirmek ve hak ettiği yerlere getirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Araştırma sonuçlarımız Türkiye genelinde radyoların dinleyici kitlesine erişimde herhangi bir sıkıntı yaşamadığını ortaya koyuyor. Her 10 kişiden 7’si düzenli olarak radyo dinliyor. URYAD A.Ş. olarak amacımız, dinleyici erişim oranları çok yüksek olan radyo sektörünün medya planlamasında hak ettiği payı alması için gereken ivmeyi sağlamaktır. Bu bağlamda dünya çapında uzman ‘RSMB’ ve ‘Helen Harrison’ şirketlerinin iş ortaklığıyla profesyonel danışmanlık desteği almaya karar verdik. Bu karar, sektörümüzün yakın geleceği açısından ümit verici ve olumlu oldu.” dedi.



Ayrıca Radyo Ölçümlenme Araştırmasının organizasyonel yapısında değişikliğe gidilerek “Müşterek Endüstri Komitesi” oluşturmak için Reklamcılar Derneği-Reklamverenler Derneği-RATEM- URYAD görüşmelerinde sonuç aşamasına ulaşıldı. URYAD A.Ş. Genel Müdürü Olcay Akay bu konuda da çok yakında olumlu haberleri duyurmayı planladıklarını belirtti.


Etiketler URYAD RATEM radyo
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin