'Biz, yapımcıların hakkını çalıyorsunuz diyoruz, konuyu değiştirmeyin kardeşim!'

CGV Mars Entertainment Group CEO’su Dong Won Kwak ve film yapımcıları Hürriyet'in sorularını yanıtladı...

Google Haberlere Abone ol
'Biz, yapımcıların hakkını çalıyorsunuz diyoruz, konuyu değiştirmeyin kardeşim!'

Yapımcılar ve en büyük sinema işletmecisi Mars arasındaki kriz derinleşiyor. Geri adım bir yana, dili daha da sertleşiyor...



CGV Mars Entertainment Group CEO’su Dong Won Kwak, tartışmaları ekonomi perspektifi ile değerlendirmek için Hürriyet'in ekonomi servisinden Ceyhun Kuburlu ve Sefer Levent'in sorularını yanıtladı. Mars Group'a tepkili olan film yapımcıları ise Cengiz Semercioğlu'na konuştu...



İşte, tarafların son görüşleri:



2018’de kesilen bilet sayısı 68 milyonda kaldı. Bu rakam 2017’de 71 milyon adetti. Ancak gelire baktığınızda ciro 870 milyon TL’den 874 milyon TL’ye yükseldi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?



Gelir ve izleyici de çok büyük fark yok. Gelirin artmasının nedeni ortalama bilet fiyatının yükselmesi. Bir önceki yıla göre ortalama bilet fiyatı 50 kuruş artmış.



Son 5 yılda enflasyon yüzde 82 artmış. Ortalama bilet fiyatları ise 2013’te 10.03 TL iken 2018’de 12.73 TL olmuş. Yüzde 25’lik artış var diyebiliriz. Yapımcıların aldığı pay ise yerinde saymış. Bu sürdürülebilir mi?



Burada sadece enflasyon rakamına ve yapımcının kazandığı paya bakmamalı. Bilet fiyatı ortalama. Enflasyon oranı her zaman bilet fiyatına uygulanmıyor. Döviz kurlarındaki hareketliliğe de bakınca zam yapmadığımız görülüyor. 



Röportajın tamamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin