Bol ödüllü Sibel filminin vizyon tarihi belli oldu!

Damla Sönmez'in başrolünde yer aldığı Sibel, vizyona giriyor.

Google Haberlere Abone ol
Bol ödüllü Sibel filminin vizyon tarihi belli oldu!

Damla Sönmez’in performansıyla adından söz ettiren, bir kadının özgürleşme hikâyesini anlatan, yeni yılın merakla beklenen yerli filmlerinden Sibel'in vizyon tarihi belli oldu. 22 Şubat'ta vizyona girecek filmin 27 Aralık’ta İKSV Galaları ve 1 Ocak’ta Başka Sinema kapsamında iki özel gösterimi olacak.





25 yaşındaki Sibel, Karadeniz’in ıslık diliyle konuşulan, küçük bir köyünde babası ve kız kardeşiyle yaşamaktadır. Çocukluğunda geçirdiği hastalık sebebiyle konuşamayan, çevresiyle ıslık diliyle anlaşan Sibel’in hayatı tarla, orman ve ev arasında geçer. Köyde kendini yalnız ve dışlanmış hisseden genç kadın, gizemli bir kurdun peşindeyken, bir gün ormanda saklanan Ali adında bir yabancıyla karşılaşır. Sibel, Ali'yle iletişim kurmaya başlayınca, içinde gizlenen gücü fark edecektir.



Damla Sönmez’den gözdolduran performans



Sibel’deki performansıyla 25. Uluslararası Adana Film Festivali, 55. Ulusal Yarışma, 6. Muret Film Festivali (Fransa)’nde En İyi Kadın Oyuncu ve 20.Eskişehir Film Festivali’nde Yılın Performansı ödüllerini kazanan Damla Sönmez, Londra Film Haftası’ndan ise En İyi Oyuncu ödülüyle döndü. Damla Sönmez’e, filmdeki performansıyla 25. Adana Film Festivali’ne En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazanan  Emin Gürsoy’un yanında  Erkan Kolçak Köstendil, Elit İşcan, Meral Çetinkaya ve Gülçin Kültür Şahin eşlik ediyor.



Sibel, vizyon öncesinde İstanbul ve Ankara'da



Sibel, İKSV Galaları kapsamında 27 Aralık Perşembe akşamı saat 21.30’da Cinemaximum City’s Nişantaşı’nda gösterilecek. Ardından Başka Sinema’nın her yıl geleneksel olarak yılbaşının hemen ertesinde, 1 Ocak’ta düzenlediği özel gösterimlerde İstanbul ve Ankara’daki izleyicilerle buluşacak. Başka Sinema özel gösterim seansları için tıklayınız.



Sibel, Almanya ve Fransa’da vizyona giriyor



Otuzdan fazla uluslararası festival gezen SİBEL’in festival yolculuğundaki en yeni durağı 3-14 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek 30. Palm Springs Uluslararası Film Festivali. Gezdiği dünya çapındaki birçok festivalden ödül kazanan SİBEL, Çağla Zencirci ve Guillaume Giovanetti’nin üçüncü uzun metrajı. Dünya prömiyerini yaptığı 71. Locarno Film Festivali’nde FIPRESCI Ödülü, Ekümenik Jüri Ödülü ve Genç Jüri Ödülü’nü kazanan SİBEL, Türkiye’deki izleyicilerle ilk defa buluştuğu 25. Uluslararası Adana Film Festivali’nde En İyi Film ve 55. Ulusal Yarışma’da ise En İyi Senaryo (Çağla Zencirci, Ramata Sy & Guillaume Giovanetti) ödüllerini de kazandı.

27 Aralık’ta Almanya’da vizyona girecek olan SİBEL, 13 Mart 2019’da Fransa’daki izleyicilerle buluşacak.



Bol ödüllü Sibel filminin vizyon tarihi belli oldu!



Sibel'in katıldığı festivallerden ve kazandığı ödüllerden bir seçki



71. Locarno Film Festivali / FIPRESCI Ödülü - Ekümenik Jüri Ödülü - Genç Jüri Ödülü

43. Toronto Uluslararası Film Festivali

25. Uluslararası Adana Film Festivali / En İyi Film Ödülü - En İyi Kadın Oyuncu Ödülü (Damla Sönmez) - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü (Emin Gürsoy)

55. Ulusal Yarışma / En İyi Senaryo - En İyi Kadın Oyuncu Ödülü (Damla Sönmez)

23. Busan Uluslararası Film Festivali

54. Chicago Uluslararası Film Festivali

40. Montpellier Akdeniz Filmleri Festivali / Seyirci Ödülü, Eleştirmenler Ödülü

6. Muret Film Festivali / En İyi Kadın Oyuncu (Damla Sönmez), En İyi Film (Genç Jüri)

Cannes Sinema Buluşmaları / Film Eleştirmenleri Ödülü, Seyirci Ödülü, SCNF Ödülü

20. Eskişehir Uluslararası Film Festivali / Yılın Performansı Ödülü (Damla Sönmez)

19. Tokyo FilmEx

18. Brüksel Akdeniz Filmleri Festivali / Büyük Ödül, Cineuropa Ödülü, Genç Jüri Ödülü

Londra Film Haftası / En İyi Oyuncu Ödülü (Damla Sönmez)

24. Roma Akdeniz Filmleri Festivali / Üniversite Jürisi Ödülü



Filmin Künyesi



Yönetmenler: Çağla Zencirci & Guillaume Giovanetti

Senaryo: Çağla Zencirci, Ramata Sy & Guillaume Giovanetti

Oyuncular: Damla Sönmez (Sibel), Emin Gürsoy (Emin), Erkan Kolçak Köstendil (Ali), Elit İşcan (Fatma), Meral Çetinkaya (Narin), Gülçin Kültür Şahin (Feride)

Yapımcılar: Marie Legrand, Rani Massalha, Michael Eckelt, Johannes Jancke, Marsel Kalvo, Nefes Polat, Christel Henon, Lilan Eche


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin