BTK'dan 4. operatör açıklaması

Acarer, 4G yetkilendirme ihalesinde 4. operatöre yeşil ışık yakılmasına ilişkin, "4. Nesil ihalesinde 4. operatörle ilgili makul bir süreç var" dedi.

Google Haberlere Abone ol
BTK'dan 4. operatör açıklaması

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, Türkiye'deki akıllı telefonların neredeyse tümünün 4G ile uyumlu olduğunu belirterek, 4G uyumlu telefon sayısının gelecek yıllarda daha hızlı artacağına işaret etti. Acarer, "Mühim olan akıllı olmayan telefonlar. Türkiye'de 2014 yılında satılan telefonların yüzde 96'sı akıllı telefon. Yani 4G uyumlu telefonlar hemen hemen hepsi… 15 milyondan fazla telefon satılıyor Türkiye'de.  O nedenle cihaz uyumu konusunda ben bir sorun olacağını düşünmüyorum. 2015 yılı sonunda piyasadaki telefonların yarıdan fazlası akıllı telefon olacağı için fazla bir sorun çıkacağını düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.



Tayfun Acarer, 4. operatöre kapı aralanmasına ilişkin de, şu bilgileri paylaştı:



"Aslında 3G ihalesinde de 4. operatör lisansı vardı. Fakat tabii koşullar ağır olduğu için kimse bu 4. lisansı almak için istekli olmadı, teklif dahi verilmedi hatırlarsanız. 4. Nesil ihalesinde 4. operatörle ilgili makul bir süreç var. Tabii oradaki operatör Türkiye çapında ulusal hizmetten ziyade 2600 MHz bandında data haberleşmesi yapacak. Ama 4. nesil sistemlerinde data ağırlıklı olacağı için zaten ses de Voice Over LTE denilen teknolojiyle data üstünden verileceği için vereceği hizmet data ağırlıklı olacak. Ama ses de onun içinde olabilecek. Tabii bunun kapsama yükümlülüğü olmadığı için de ancak belli yerlerde hizmet verebilecek." (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin