'Bu ülkede dizi çekmek zor!'

RTÜK'ün Bizim Hikaye'ye verdiği cezaya tepki geldi.

Google Haberlere Abone ol
'Bu ülkede dizi çekmek zor!'

FOX'ta yayonlanan Bizim Hikaye dizisine RTÜK tarafından verilen ‘çocuk istismarı’ cezasına tepki geldi.



Sina KOLOĞLU / MİLLİYET



Bu ülkede dizi çekmek zor!



RTÜK, ‘Bizim Hikaye’de 18 yaşından küçük bir kızı canlandıran Kiraz karakterinin ‘Aşırı makyaj, dans, erkek arkadaş edinme ve evde erkek arkadaşla parti yapma gibi unsurlarla kadınlaştırıldığı’na karar verdi ve dizide ‘çocuk istismarı’ olduğunu saptadı. Bu cezaya, yapım tarafından büyük tepki geldi.



‘Sorun anlatamayacak mıyız?



Yapımcı cephesi verilen cezaya tepkisini şöyle dile getiriyor: “Bu şartlarda dizi yapmamız zor. Biz hiçbir sorunu anlatamayacağız bu gidişle... Kız makyaj yapıyor, büyümeye özeniyor ve ablası, “Yapma” diyor. Biz de ailenin sorununu anlatıyoruz. Durumu olumlamıyoruz. Bu yaklaşıma bakılmadan, bir tek sahneye izleyerek ceza verilmesi gerçekten Türkiye’de dizi yapmayı çok zorlaştırıyor. Bu projeler, dünyada milyonlarca insan tarafından izleniyor.”



‘Derdim var’, bizde yok sayılır



Bir kere Kiraz karakterini oynayan Zeynep Selimoğlu’na değinmek gerek. Nasıl iyi bir iş çıkarıyor. Şu sıra ekranın ‘en iyi çocuk oyuncu’ olayını aşmış bir isim... Olanak varsa mutlaka konservatuvara gitmeli... Gelecekte adından çokça söz edilir oyunculardan olabilir. Bizde ‘Benim anlatacak bir hikayem var’ yerini, ‘ayrıntıları buzlayalım’a bırakır. Bu ceza da ona benzemiş.



O sahneyi seyrettim. Dans etmeyen, bunu ayıp sayan ama tecavüz ve kadını dövme öldürme konusunda tavan yapmış bir durum çelişkisi bu ceza... Meseya RTÜK, bu ayrıntıyı görüyor mu? Yapımcı cephesi, “Bir derdimiz var, onu anlatmaya çalışırken ayrıntılara takılmışlar” mesajını veriyor.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin