Can Dündar: 'İstanbul'daki saldırı hapse girmeme neden olan haberle ilgili!'

Can Dündar, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen terör saldırısı ile ilgili çok konuşulacak bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Can Dündar: 'İstanbul'daki saldırı hapse girmeme neden olan haberle ilgili!'

Gazeteci Yazar Can Dündar, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen saldırının, kendisinin hapse girmesine neden olan haber ile doğrudan ilgili olduğunu söyleyerekTürkiye'nin yanlış politikalarının ülkeyi felaketleri sürüklediğini söylemek zorundayım diye konuştu.



Cumhuriyet gazetesi genel yayın yönetmeni, gazeteci yazar Can Dündar Londra'da faaliyet gösteren düşünce kuruluşu Türkiye Araştırmaları Merkezi'nin (CEFTUS) İngiltereParlamentosu'nda düzenlenen toplantısında konuştu.



Konuşmasına Buraya dünyanın en büyük gazeteci hapishanesinden geliyorum. 40 gazeteci şu anda hapiste. Çin ile yarışıyoruz diye başlayan Can Dündar, Türkiye'nin mültecilerle ilgili AB ile yaptığı anlaşmayı, Türkiye'nin AB müzakereleri ile ilgili sürecini veİngiltere'nin referandum sonucunu değerlendirdi.



Tutuklandığı günlerde Türkiye'nin mülteciler konusunda Avrupa Birliği ile müzakereler gerçekleştirdiğini ancak bu zirvenin çok kirli bir anlaşmadan ibaret olduğunu söyleyen Dündar, bu zirveden tam tersine Türkiye'nin tam üyeliği sürecinde yasaların demokratikleşeceği yönünde beklentileri olduğunu ifade etti.  (DHA)

 

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin