'Cem Yılmaz olmazsa başka Cem Yılmazlar çıkar'

Yapımcılarla, salon işletmecileri arasında tartışma hız kesmeden devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
'Cem Yılmaz olmazsa başka Cem Yılmazlar çıkar'

Film yapımcıları ile sinema salonu işletmecileri arasında yaşanan gerginlik, büyüyerek devam ediyor. Yılmaz Erdoğan, Cem Yılmaz ve Şahan Gökbakar gibi önemli isimler boykot kararı alarak yeni filmlerinin vizyon tarihlerini ertelemişlerdi. Hürriyet Gazetesi yazarı Cengiz SemercioğluMars’ın Kurumsal İlişkiler Direktörü Aslı Irmak Acar ile konuyla ilgili bir röportaj yaptı.



Cengiz SEMERCİOĞLU / HÜRRİYET



Film çekmezlerse çekeni bulacağız



2016’da Güney Korelilerin aldığı Mars Grubu, Cinemaximum markasıyla bugün Türkiye’nin en büyük sinema salonu işletmecisi. Bu hafta 3 gün boyunca yazdığım yapımcı-salon işletmecisi krizinin en büyük taraflarından. Ve bu krizde milim geri adım atmıyorlar. O kadar ki; “Cem Yılmaz olmazsa başka Cem Yılmaz’lar çıkar”... “Onlar film çekmezse çekeni bulacağız”... “Yeni yasa çıksa da mısır promosyonu yapmaya devam edeceğiz” diyecek kadar... Mars’ın Kurumsal İlişkiler Direktörü Aslı Irmak Acar o kadar net konuştu ki, “Şirketin Koreli CEO’su Dong Won Kwak da böyle mi düşünüyor” diye sordum. Aslı Hanım; “Elbette. Onun adına konuşuyorum” dedi.



CEM YILMAZ OLMAZSA BAŞKA CEM YILMAZ’LAR ÇIKAR



◊ Yapımcılar, siz yokken de 2023’te 100 milyon seyirci hedefliyordu.



- Ama sektör ilerlemiyor, biz bunu görüyoruz. Sektör için kimse bir şey yapmıyor. Biz Mars olarak Güney Koreli yapımcı buraya geldiği zaman bu sektörü nasıl geliştirebiliriz diye baktık. Doğu’ya neden sinema açıyoruz, oradan kâr mı ediyoruz? Hayır, hiçbir kârımız yok. Ama orada bir potansiyel var. Bu insanları sinemaya alıştırırsan, belki 5 yıl sonra bunun bir dönüşü olacak. Yapımcı “Benim gelirim artmıyor” diyor. Ben gelirimi düşünmüyorum, herkesin biraz fedakarlık yapması gerekiyor. Ben Doğu’ya sinema salonu açmasam, onun filmini kim izleyecek? Herkes şapkasını önüne alıp bir düşünsün...



◊ Siz şimdi “Cem Yılmaz olmazsa başka Cem Yılmaz’lar mı çıkar” mı diyorsunuz?



- Tabii ki de çıkar. Fırsat verilen her yetenek çıkabilir. Biz Mars olarak 2018 yılında yapımcılara film çekebilsin diye 26 milyon lira finansman destek verdik.



◊ Genç yapımcılara mı destek oldunuz?



- Genç diye ayrım yapmadık, tüm film yapmak isteyenlere verdik.



◊ Nasıl veriyorsunuz bunu?



- Nakit olarak veriyoruz.



◊ Filmlere mi ortak mı oluyorsunuz?



- Ortaklık değil. “Biz bu parayı veriyoruz, sen filmi çek, sonra zaten gişeden geri ödenir” diyoruz.



Röportajın devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin