'Çocuklarımın ölümünden herkes sorumlu'

Dilek Çakır, Ayşe Arman'ın sorularını yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
'Çocuklarımın ölümünden herkes sorumlu'

İki çocuğu eski eşi tarafından öldürülen Dilek Çakır, Hürriyet'ten Ayşe Arman'ın sorularını yanıtladı. Çakır, "Çocuklarımın ölümünden herkes sorumlu. Hepimiz sorumluyuz." dedi.



Ayşe ARMAN / HÜRRİYET



Pompalıyla 2 ve 3 yaşındaki bebeklerimin canına kıydı



- Bu katliam sizce, göz göre göre mi geldi?



Evet, bağıra bağıra geldi! İnanılmaz ihmaller var.



- O ihmalleri tek tek sayar mısınız?



Uzaklaştırma kararına rağmen, çocukları görme hakkı verildi ona. Şikâyet ettiğimde, içeriye alınmadı. Herhangi bir yaptırım uygulanmadı. Beni yaraladığında ceza verilmeliydi ve hemen verilmeliydi. Dava görülünceye kadar tutuklanmalıydı. Dava dördüncü ayda değil, hemen olmalıydı. Tüm bunlar caydırıcı olabilirdi. Sürekli yetkililere şikâyet ediyordum. O da gülüyordu. Çünkü hiçbir şey olmuyordu. Beni arayıp, “Ben çıktım. Senin savcın ve polisin, seni, benden alamadılar!” diyordu. Ne acı değil mi?



- Sizce çocuklarınızın ölümünden kim sorumlu?



70 milyon. Bence herkes sorumlu. Hepimiz sorumluyuz.



- Yazılıp çiziliyor ama hiçbir şey olmuyor dimi?



Evet. Sizden bir ricam var. Bu yazıları yazıyorsunuz ya gazeteye... Bunu bir gün yapmayın, her gün yapın, insanlar görsün. Ölenler, benim Elifim, bu benim Hiram’dı ama bu vahşet devam ediyor. İsimleri değişik, acıları aynı. Yarın belki Ayşe, Zeynep, Zehra olacak. Artık evlatlarım yok ama hâlâ ben bir anneyim. Ve sizden bir anne olarak rica ediyorum... Kadınlara, çocuklara yapılan bu vahşeti her gün dile getirin! Evet, yasa var ama uygulama yok. Olsun artık! Geciktiği zaman da faydası yok çünkü. Benim çocuklarım gitti. Bana kim verecek şimdi çocuklarımı? Hiç kimse... Öyle değil mi? Toprağın altında artık onlar. Hangi annenin yüreği dayanır?



Röportajın tamamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin