Çukur'daki o dövmenin sırrı ne?

Show TV'nin iddialı dizisi Çukur'daki dövme, merak konusu oldu.

Google Haberlere Abone ol
Çukur'daki o dövmenin sırrı ne?

Başrollerini Aras Bulut İynemli, Dilan Çiçek Deniz, Erkan Kolçak Köstendil, Ercan Kesal ve Perihan Savaş'ın paylaştıkları, Show TV'nin iddialı dizisi Çukur'daki dövme gizemini korumaya devam ediyor. Milliyet yazarı Sina Koloğlu, Çukur'daki o dövmeyi köşesine taşıdı.



Sina KOLOĞLU / MİLLİYET



Çukur'daki dövme



'Çukur’ dizisinin ilk iki bölümünde yer alan üçgen ve noktalardan oluşan dövme, izleyicide merak uyandırdı. Dövmecilerin vazgeçilmezi olacak gibi. Dizilerin ‘giyim kuşam ve aksesuar’ hikayeleri vardır. Bunlar izlenmeyi sağlayan unsurlardır. Dövme akıllı bir yöntem olmuş. Her dövme iş yapmaz tabii ki. Öyle olsaydı, diziler dövmeden geçilmezdi. ‘Çukur’un dövme sırrı nedir, nasıl keşfedildi?’ soruşturdum.

İşaretin bir anlamı var ama henüz anlatılmadı. Peki ne zaman anlatılacak?

Senaryosu hazır, sadece o yer bekleniyormuş. Hangi bölüm? Hep beraber merak edelim, tüm mahallelide hatta Vartolu Sadettin de bile var. Peki bu dövme nereden çıktı?



Senaryo toplantısında çıktı



Senaryo ekibi, toplantıların birinde konuşurken akıllarına bir sembol fikri gelmiş. Onun üzerine de çeşitlemeler yapılmış. Hem yapması kolay olsun, dolayısıyla herkes çizebilsin hem de akılda kalıcı olsun ve sembollerin anlamı olsun demişler. Sembollerde iki ayrı anlam dizgesi varmış. Üst ve alt başka bir şeyi anlatıyor, üç nokta farklı bir şeyi. Hepsi ‘Çukur’la ilgili. Dediğim gibi hikayesi anlatılacak. Siz hâlâ dövmeyi yaptırmadınız mı?



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin