Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Anayasa Mahkemesi Başkanı'na kırgınım!'

Erdoğan, gazeteci Dündar ve Gül'ün tahliyesine karar veren AYM Başkanı Zühtü Arslan'a kırgın olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Anayasa Mahkemesi Başkanı'na kırgınım!'

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tahliyelerinin önünü açan kararla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AYM Başkanı Zühtü Arslan'a kırgın olduğunu söyledi.



Radikal'de yer alan habere göre,  Erdoğan şunları söyledi: 



"BURADAN SÖYLÜYORUM ÇOK KIRGINIM"



"Anayasa Mahkemesi bu ülkede devletin ve milletin hakları, menfaatleri, çıkarları konusunda en fazla hassas olması gereken kurumların başında geliyor. Ama bu kurum, üstelik de başkanının da içinde yer aldığı bir kısım üyeleri eliyle son dönemde Türkiye'ye yönelik en büyük saldırılardan birinin somut örneği olan bir konuda ülkesinin ve milletinin aleyhine karar almaktan çekinmemiştir. AYM, anayasayı hiçe sayarak kendini mahkemenin yerine koymuş, bireysel başvuru hakkıyla ilgisi olmayan bir karar vermiştir. Sayın Başkan bana daha önceleri bizzat kendisi söylemiştir, 'gerekçeyi hazırlamadan asla karar açıklamayız' diye. Ama ne yazık ki şimdi ben bu olayı yaşayınca gerçekten çok üzüldüm ve buradan söylüyorum, çok kırgınım. Niye, o makamda olana dürüstlük yaraşır da onun için. Bana bunu söylediler. Çünkü önceki başkanı gerekçe hazırlanmadan alelacele açıklanan kararlarda eleştiren bu arkadaşımız, bu defa alelacele böyle bir kararı açıklama konumuna gelmiştir.

İlk derece mahkeme ne demiş, casusluktan bunu tutuklamış. Siz ne diyorsunuz; 'hayır burada böyle bir şey yok.' Oraya iade ediyorsunuz. Fakat daha önce casusluktan tutuklanmayı isteyen mahkemenin de verdiği kararı anlamıyorum. Halbuki ilk derece mahkeme de kararında direnebilirdi. Diren bakalım. O zaman Anayasa Mahkemesi ne yapacak, bir de onu görelim. Bence o verdiği kararda direnmiş olsaydı inanıyorum ki dengeler çok daha farklı gelişecekti.''


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin