'Dalga' sanatseverlerin ziyaretine açıldı

'Dalga/Wave' isimli sergi görücüye çıktı.

Google Haberlere Abone ol
'Dalga' sanatseverlerin ziyaretine açıldı

Ressam Onay Akbaş'ın 'Dalga/Wave' isimli resim sergisi 15 Mayıs Perşembe günü Galeri Artist İstanbul'da ziyarete açıldı.



Sanatçı resimlerinde alışılmış, klasik biçimleri reddederek, yeni resimsel bir paradigma yaratarak kendine özgü biçeminin sürekliliğini yeni bir dalganın gerçekliğinde yeniden boyutlandırıyor.



Sanat Eleştirmeni İbrahim Karaoğlu, Onay Akbaş ve 'Dalga' sergisiyle ilgili görüşlerini şöyle ifade ediyor: "Yaşam, her gün yeniden biçimleniyor; yeniden kırılıyor, çarpıtılıyor ve değişiyor. Her kırılmayla başka şeyler parselleniyor hafızamıza. Ve çoğalıyor içimizde yıkılanlar, yabancılaşanlar çoğalıyor. Böyle bir süreçte sanat; kendimizle ve yaşamla yüzleşmenin kulvarında soluklanıyor. Bu yüzleşmeyi, yaşama ilişkin görsel okumalarını, kendine özgü bir resim diline dönüştürerek kendini biriktiren Onay Akbaş da grotesk imgeleri yetkince kullanan bir ressam. Şeyleri, nesneleri, görüngüleri kendi görme biçimiyle yabancılaştırarak varsıllaştıran sıra dışı bir ressam. Yaratıcılığının zembereğini, düş gücüyle kuran toplumsal yaşamın gelgitlerine karşı kendi dalgasını yansıtan bir sanatçı. Benzersiz, düşündürücü, dokunaklı bir resim peşinde Onay Akbaş. Hep araştırıcı bir ruhla kendine ve resmine yolcu. Alışılmış, klasik biçimleri ve biçemleri reddederek, yeni bir resimsel paradigma yaratarak kendine özgü biçeminin sürekliliğini yeni bir dalganın gerçekliğinde yeniden boyutlandırıyor. Son yapıtlarının içinden geçen dalga; gerçeğin katmanlarının içinde, değişerek kendi kalan bir varoluşu, grotesk bir sorgulamayla sunuyor."



'Dalga' sergisi 14 Haziran tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.



"'Dalga' sanatseverlerin ziyaretine açıldı" Galerisine Göz At



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin