Doğa Koleji reklam stratejisini belirledi

13 yıldır faaliyet gösteren eğitim kurumunun reklam ajansı belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Doğa Koleji reklam stratejisini belirledi

13 yıldır faaliyet gösteren Doğa Koleji, yeni dönemde Türkiye'nin en büyük reklam ajansı Y&R ile anlaştı.

 

Doğa Koleji yeni dönemdeki reklam stratejisini ‘Yerel değerlere bağlı uluslararası vizyona sahip, global yeterlilikte eğitim görmeyi hedefleyen geleceğin liderlerini kendi ülkesinde yetiştirmek’ olarak belirledi. 



Doğa Koleji’nin reklam stratejisinde yeni bir döneme girdiğini belirten Doğa Koleji Kurumsal İletişim Direktörü Esra Çabukcan, Doğa Koleji olarak sektörde ses getiren reklam ve iletişim çalışmalarına imza attıklarını söyleyerek yeni dönemde markanın dünya standartlarının da üstüne çıkma hedefine vurgu yapacaklarını dile getirdi.  



Çabukcan ‘Markamız artık olgunluk dönemine ulaştı. Kurulduğumuz günden bu yana duyurduğumuz bütün hedeflere başarı ile ulaşmanın gururunu yaşıyoruz. Sadece ülkemizde değil dünya arenasında yakaladığımız akademik ve sosyal başarılarla artık marka algımızı çok daha yukarıya çıkartıyoruz. Bu yüzdende iletişim ve reklam stratejimizi bu vizyonumuzla sentezleyeceğiz. Bu yolda gücünü kanıtlamış, çalışmaları ile Doğa Kolej’nin hızına ayak uydurabilecek, global perspektiften vizyonumuzla uyum içinde hareket edebilecek, birçok ödüle sahip reklam ajansı Y&R’ı partnerimiz olarak seçtik’ diyerek yeni reklam ajansını duyurdu. Çabukcan, kurumun yeni reklam stratejisiyle ilkgili aşağıdaki soruları yanıtladı:



Eğitim dünyası içinde Doğa Koleji nasıl öne çıkıyor?



Kurulduğumuz günden beri eğitimde yenilikçi yaklaşımlar vizyonumuzla hareket ediyor ve sadece eğitim modellerimiz ile değil okullarımızın ortamları ile de fark yaratıyoruz. Türkiye’de bir ilk olarak konsept okullarımızı hayata geçirdik. 



Doğa Koleji’nin ilköğretimde uyguladığı eğitim modeli olan Doğa Konseptli Eğitim Modelimiz doğadan esinlenilerek geliştirilen eğitim konsepti. Sadece ülkemizde değil tüm dünyada yankı uyandıran bu konseptle öğrencilerimiz her şeyi, yaparak ve yaşayarak; dünyanın en büyük öğretmeninden, yani doğadan öğreniyorlar.



Milenyumla birlikte dünyada birçok alanda büyük yenilikler yaşanmaya başladı. t-MBA Eğitim Modeli bu yenilikçi eğitim anlayışımızın en güzel örneğidir. Doğa’da öğrenciler sadece üniversite sınavına hazırlanmaz. Bizim öğrencilerimiz üniversite ve iş hayatına hazırlanır. Gelecekte lider olmak istiyorsanız sadece iyi bir üniversitede okumak artık yeterli değil. Sizi hayata çok yönlü hazırlayan, algılarınızı açan bir lise eğitimi almak zorundasınız. İşte t-MBA Eğitim Modeli bunu veriyor. O kadar başarılı oldu ki bu eğitim modelimiz bugün ABD’den Rusya’ya, Azerbaycan’dan Brezilya’ya birçok ülkede 1300 okulda uygulanıyor. Her yıl artan sayıda okul bizden t-MBA uygulama hakkını alıyor. t-MBA Türkiye’den çıkan ve dünyaya yayılan tek eğitim modeli.



Sosyal sorumluluk projelerinde çalışmalarınız oluyor. Bahseder misiniz?



Doğa Koleji olarak, kurulduğumuz günden bu yana çevre projelerinde, WWF-Türkiye, Greenpeace, Deniz Temiz TURMEPA, TEMA gibi Türkiye’nin ve dünyanın saygın kuruluşlarıyla işbirliği yaptık Doğaya karşı sorumluluğumuzu bilerek, sorumluluk sahibi nesiller yetiştirmek amacıyla WWF-Türkiye ile işbirliğimizi, çok kapsamlı bir proje ile sürdürdük. 2014 yılı itibariyle sokak hayvanları yararına düzenlediğimiz “Gözümüz Yollarda Kaldı” kurumsal sosyal sorumluluk projemizi HAÇİKO (Hayvanları Çaresizlikten ve İlgisizlikten Koruma) ile birlikte yürütüyoruz. İlk etapta 1 TON MAMA desteğimizi HAÇİKO Derneği’ne sunduk. Mamalar, Türkiye’de en çok ihtiyacı olan 5 farklı bölgedeki (Kars, Ardahan, Eskişehir, İstanbul, Sakarya) hayvan bakım evlerine dağıtıldı. Kış ayları boyunca öğrencilerimizle birlikte barınak ziyaretleri gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. Öğrencilerimiz, soğuk havalarda sokaktaki canlar için mama, battaniye ve su desteğinde bulundu. Takipçilerimizin milyonları aştığı sosyal medya hesaplarımızdan da sokaktaki canlar için kamuoyunda farkındalık paylaşımları yaptık. Önümüzdeki dönemde ünlü isimlerin kamera karşısına geçeceği sokaktaki canları koruma, sahiplenme ve iyi davranmaya teşvik edeceği kamu spotu çekilecek. Doğa Koleji öğrencileriyle birlikte Mayıs ayı içerisinde hayvan bakım evleri ziyaret edilerek yenileme çalışmaları yapılacak. Türkiye’nin dört bir yanında ihtiyacı olan barınaklardaki yaşam alanları elden geçirilecek. Boya ve tamir işleri yapılacak. Bütün bir yıl boyunca hayvan bakım evlerine mama, temel ihtiyaç, ilaç yardımları yapılmaya devam edecek. 



Doğa Koleji olarak bu yıl iddialı bir reklam kampanyasına imza atacağınızı duyurdunuz. Bu yılki kampanyalarınızdan bahseder misiniz? 



Doğa Koleji’nin 2015 reklam kampanyalarını üçayaklı olarak kurguladık. İletişimin ilk ayağını oluşturan “Kayıttayız” kampanyası, okulumuzun erken kayıt dönemine işaret ediyor ve kendi stilinde bir “call to action” yaratıyor. Bugüne dek yapılan tüm “erken kayıt” kampanyalarından hem ton hem de söylem olarak hızla farklılaşan bu kampanyada, okulumuzun gerçek öğrencileri stüdyoda şarkı kaydederken görüntülendi. Bir kelime oyunundan ortaya çıkan bu esprili dil, bize öğrencilerimizin mutluluğunu ve enerjisini en iyi şekilde yansıtma şansını verdi. Onların özgüvenli, eğlenceli, çok renkli ve mutlu karakterleri, kampanyamızın sıra dışı tonunu oluşturdu. Türkiye’de ilk kez bir eğitim kurumu, moda ve eğlenceyi buluşturarak böyle bir iletişim tonu yarattı ve eğitimde önceliğin “iyi hissetmek” olduğunu vurguladı. 



2015 iletişimimizin ikinci ve diğer önemli adımı ise “Haydi Gel Bizimle Ol” kampanyası oldu. Bu kampanya erken kayıt döneminin hemen ardından velileri ve öğrencileri daha sıcak biçimde Doğa Koleji’ne davet ediyor ve kolejimizin eğitim modelleri ve konsept kampüsleriyle farklılaşan akademik gücüne işaret ediyor. Böylelikle bir önceki kampanyanın mesajını tamamlıyor ve güçlendiriyor. Bu kampanya dâhilinde sinemalarda gösterilen reklam filmi, Sezen Aksu ile modern bir klasiğe dönüşen “Haydi Gel Benimle Ol!” şarkısının Doğa Koleji versiyonuyla velilerle kurulan duygusal bağı artırıyor. Bu kampanyanın da farkı burada; yenilikçi eğitim teknikleriyle markamızın rasyonel gücü ve hayatımızda yer etmiş bir şarkıyla yine markamızın duygusal yönleri bir arada.



2015 iletişimimizin üçüncü adımında, sevgi, mutluluk, heyecan, enerji ve özgüvenle eğitimdeki farkımız netleştirdik. Doğa Koleji, yeni dönemlerde de sevgi ve heyecanla, her zaman gülümseten ve iyi hisler veren iletişim yapmaya devam ediyor. Bu yeni kampanyamızın temelini global standartlarında eğitim sunmamız oluşturuyor. Bizim en büyük hedefimiz beyin göçünü engellemek. Yurtdışı eğitim hayali ve arzusu duyan gençlere, bu standartlarda eğitim verdiğimizi duyurmak istiyoruz. Dünya liderlerinin ülkemizden çıkması için eğitim modelleri oluşturuyoruz. Teknoloji ile donatılmış öğrenim modelini, anaokulundan liseye kadar uzanan eğitim hayatının her bir etabında öğrencilerimize sunuyoruz.  Doğa Koleji olarak bilgiyi kullanan, özgür düşünen, evrensel değerlere açık, sanat ve kültürle iç içe dünya insanı olacak nitelikte bireyler yetiştiriyoruz. Reklam çalışmamızın  3. ayağı bu mesajları içeren ve  ilkleri yaşatan bir okul olduğumuzu vurgulayan bir çalışma oldu.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin