Efsanevi Screen dergisi, Adana Film Festivali’nde!

Adana Film Festivali’nden bir ilk daha yaşanacak.

Google Haberlere Abone ol
Efsanevi Screen dergisi, Adana Film Festivali’nde!

22-30 Eylül 2018 arasında Adana Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla düzenlenecek Uluslararası Adana Film Festivali, 25. yılında Türkiye’de bir ilke daha imza atıyor. Dünyanın majör uluslararası film festivalleri için ürettiği festival gazeteleriyle bir markaya dönüşen Screen International, Adana’ya günlük gazete çıkarmaya geliyor. Bu sayede 129 senelik bir gelenek Adana Film Festivali’yle iş birliği yapmış olacak.



Cannes, Berlin, Toronto gibi dünyanın en gözde film festivallerinde, en köklü günlük gazeteleri çıkaran dergiler; Screen International, Hollywood Reporter ve Variety’dir. 1889’da kurulan, günümüzdeki formatını 1975’te alan İngiliz kuruluşu Screen, 2001’den beri de internet gazetesi olarak varlık gösteriyor.



Uluslararası festivallerde özellikle arkasına koyduğu yıldız tablosu ile yarışmaların nabzını tutmasıyla nam salmış bir yayın organı. Bu konuda 2014'te Cannes’da “Kış Uykusu”yla Nuri Bilge Ceylan’ın yaşayacağı Altın Palmiye zaferini günler öncesinden belli ederek uluslararası saygınlığını da arttırmıştı.



Bu yıl ise Screen’in editörü Matt Mueller önderliğindeki ekip, Adana Film Festivali’ne festival gazetesi çıkarmaya geliyor. 28 ve 29 Eylül’deki günlük gazeteler, hem Ulusal Uzun Metraj Yarışması heyecanının son günlerinin nabzını tutacak, hem de 25. yıla özel konularla festivale uluslararası bir boyut kazandıracak.



Adana Film Festivali Uluslararası Program Direktörü Kerem Akça’nın gerçekleştirdiği ortaklık kapsamında Adana Film Festivali; Screen International’ın Cannes 2018'deki sayılarında, Eylül dergisinde ve web sitesinde reklam verme olanağı buldu. Türkiyeli sinema yazarlarının yıldızları da Screen International’ın meşhur ‘yıldız tablosu’nda ulusal yarışmanın nabzını tutacak. Böylece derginin filmlere verdiği puanla yan yana yer alacak.



Efsanevi Screen dergisi, Adana Film Festivali’nde!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin