Emrah Serbes için istenen ceza belli oldu!

Üç kişinin ölümüne neden olan yazar Emrah Serbes'in yol açtığı kazayla ilgili hazırlanan fezleke, İzmir Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Google Haberlere Abone ol
Emrah Serbes için istenen ceza belli oldu!

İzmir'de önünde seyreden otomobile çarparak 3 kişinin ölümüne neden olan yazar Emrah Serbes'in yol açtığı kazayla ilgili hazırlanan fezleke, İzmir Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Emrah Serbes için istenen ceza belli oldu. Serbes'in, "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmaktan" 22.5 yıla kadar hapsi isteniyor.



Hürriyet'ten Banu Şen'in haberine göre; İzmir Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın aynı aileden 3 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili yazar Emrah Serbes hakkında yürüttüğü soruşturma tamamlandı. Torbalı Cumhuriyet Savcılığı'nın Emrah Serbes’in "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek"ten cezalandırılması için 22.5 yılla kadar hapis cezası istediği öğrenildi.



Fezlekenin İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianameye dönüştürülmesinin ardından Serbes hakkında dava açılacağı kaydedildi. Kaza sırasında Emrah Serbes ile aynı araçta olan, önce aracı kendisinin kullandığını iddia eden arkadaşı Kenan Doğru için ise TCK 270. madde gereğince (suç üstlenmek) 2 yıla kadar hapis istendiği bildirildi.



Geçen hafta açıklanan bilirkişi raporunda Serbes tam ve asli kusurlu çıkmıştı. Raporda Serbes'in aşırı hızlı olduğu, alkollü olduğu, şerit

ihlali yaptığı ve takip mesafesini ihlal ettiği belirtilmişti.



Ne olmuştu?



İzmir-Aydın Otoyolu'nda 22 Eylül'de Emrah Serbes'in kullandığı 34 NT 5005 plakalı otomobil, Torbalı kavşağı yakınlarında Ayhan Özçelik (59) idaresindeki 34 TV 9335 plakalı otomobile arkadan çarpmış, sürücü Özçelik ile 16 yaşındaki kızı Zeynep Özçelik olay yerinde, eşi Nilgün Özçelik ise tedavi gördüğü hastanede olaydan 12 gün sonra yaşamını yitirmişti.



Kazadan sonra 34 NT 5005 plakalı otomobili kendisinin kullandığını söyleyen Kenan Doğru gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı. Emrah Serbes ise olaydan yaklaşık bir hafta sonra otomobili kendisinin kullandığını itiraf ederek 28 Eylül'de adliyeye teslim olduktan sonra tutuklanmıştı. (Hürriyet)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin