En çok izlenen kanal hangisi?

Sina Koloğlu, kanalların reytinglerini kaleme aldı.

Google Haberlere Abone ol
En çok izlenen kanal hangisi?

Milliyet Gazetesi yazarı Sina Koloğlu, Marketing Türkiye'nin yaptıtdığı ‘En beğenilen diziler’ araştırmasından yola çıkarak televizyon kanallarının reytinglerini kaleme aldı.



Sina KOLOĞLU / MİLLİYET



En çok izlenen kanal hangisi?



Reklam sektörünün önemli dergisi Marketing Türkiye, ‘En beğenilen diziler’ başlığıyla bir araştırma yaptırmış. Türkiye’nin televizyon resmi de çıkıyor bir oranda. 450 kişiyle ‘online’ olarak yapılmış, Sosyo Ekonomik Statü (SES) oranları temel alınmış. 2018 yılının en çok izlenen kanalı Kanal D (yüzde 50), FOX (yüzde 47), atv (yüzde 45), Star (yüzde 29), TRT 1 (yüde 27) ve TV 8 (yüzde 27) olmuş.



En çok takip edilen ilk beş dizi



Çukur’ (yüzde 11), ‘Arka Sokaklar’ (yüzde 10.6), ‘Vatanım Sensin’ (yüzde 7.6), ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ (yüzde 6.4) ve ‘Bir Zamanlar Çukurova’ (Yüzde 6.3) en çok izlenen beş yapım.



Evde TV izleme devri bitiyor



İnternetten dizi izleme alışkanlığının TV’den izlenme alışkanlığının önüne geçtiğini bu araştırma gösteriyor. ‘Yayın saatinde izleme’ yüzde 73’le ilk sırada. YouTube’dan, dizi sitelerinden, TV web sitelerinden, ücretli TV hizmetlerinden izleme gibi internet üzerinden takip şıklarının toplamı yüzde 85 ediyor.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin