Erdoğan'ın doğum kontrolü yorumu İngiliz basınında!

Cumhurbaşkanı Erdoğan doğum kontrolüne ilişkin sözleri İngiliz basınının da gündemindeydi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'ın doğum kontrolü yorumu İngiliz basınında!

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Guardian gazetesi,, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün "Müslüman ailelerin doğum kontrolü yapmaması gerektiği" yönündeki sözlerini kısaca sayfalarına taşıdı.



Gazetenin iç sayfalarındaki kısa haberin başlığı, "Türkiye Cumhurbaşkanı, 'Aile planlaması Müslümanlara göre değil' diyor".



Haberde, Erdoğan'ın bu sözlerinin kadın aktivistleri öfkelendirdiği belirtiliyor.



Fransız haber ajansı AFP'den alınan haberde, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'ndan yapılan şu açıklamaya yer verilmiş:



"Erdoğan, sen bizim doğum kontrolü hakkımızı gasp edemezsin. Tıpkı, Orta Çağ'dan kalma açıklamalarınla bizim diğer bazı haklarımızı da gasp edemeyeceğin gibi."



Guardian'daki haberde, Erdoğan'ın geçmişte de seks ve aile planlamasına yönelik bazı sözleriyle feministleri kızdırdığı hatırlatılmış.



İnternet sitesi Independent'taki haberde ise Erdoğan'ın daha önce kadınlardan "en az 3 çocuk sahibi olmalarını istediği" ve "kadınların erkeklerle eşit olmadığını" söylediği kaydedilmiş.



4 çocuk babası Erdoğan'ın 2014'te yaptığı bir konuşmada doğum kontrolünü, "ülkeye ihanet" olarak nitelendirdiği de hatırlatılmış haberde.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin