Ertuğrul Özkök: Çölaşan Hürriyet'te dolarla maaş alan tek kişiydi

Özkök, TV5’de yayınlanan 'Ayşe’nin Penceresi' programına konuk oldu.

Google Haberlere Abone ol
Ertuğrul Özkök: Çölaşan Hürriyet'te dolarla maaş alan tek kişiydi

20 yıl Hürriyet gazetesinin Genel Yayın Yönetmenliğini yapmış olan gazeteci Ertuğrul Özkök, TV5’de yayınlanan ve Ayşe Baykal’ın sunduğu 'Ayşe’nin Penceresi' programına konuk oldu.



Ayşe Baykal’ın Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan'ın, Ertuğrul Özkök’ü "Her devrin adamı" olarak nitelendirdiğini hatırlatması üzerine Özkök, şunları söyledi:



'HER DEVRİN ADAMI OLMAK...'



"Peki ben her devirde yaşayan adamım; çünkü her devrin kendine ait başka bir gerçeği var. 45 yıl önce bu ülkede herkesin amentüsu gibiydi karma ekonomi. Türkiye'nin bütün siyasetçileri kalkar, karma ekonomiye bağlılık yeminleri ederdi. Bugün karma ekonomi diye bir laf kaldı mı? Bugün karma ekonomiyi savunmak... 1989 yılında komünizm duvarlar yıkılmış bugün hâlâ ilkel Stalinizmi savunmak, ‘Ben fikirlerimden vazgeçmiyorum’ demek, övünülecek bir şey mi, yoksa bir geri zekâlılık mı?





'BEN 'DÖNEK' KAVRAMINDAN HAYATIM BOYUNCA HİÇ KORKMADIM!'



Şimdi ben 'dönek' kavramından hayatım boyunca hiç korkmadım; çünkü ben, değişen bir insanım, değişimi savunuyorum. Ben, değişim iyi bir şeydir diye bakıyorum. Benim fikirlerim dünden bügüne çok değişti.



'DEĞİŞİM İKTİDARA GÖRE Mİ, MENFAATE GÖRE Mİ DEĞİŞİM?'



İnsanlar iktidara göre de değişebilir. Yani şimdi kitlelerin iktidara göre değişme hakkı var da insanların yok mu? 2002 seçimlerinden önce Bülent Ecevit %22 oy almıştı. 2002 seçimlerinde ise %1 oy aldı. Peki, ona oy veren %21'e ne oldu? Fikirleri değişti, başka bir partiye verdiler. Onların böyle bir hakkı var da bireylerin neden hakkı yok?



'OY VERDİĞİM HİÇ BİR PARTİ İKTİDAR OLAMADI'



Ben hayatımda gençlik yıllarımda Türkiye İşçi Partisi’ne oy verdim. Sonra CHP’ye oy verdim; ama hayatım boyunca oy verdiğim hiç bir parti iktidar olamadı. Bir kere Özal'a oy verdim onda da Özal seçimi kaybetti.



'EMİN ÇÖLAŞAN'IN ŞİKAYET ETMEYE HAKKI YOK'



Türk medyasında iyi para kazanan gazetecilerden biriyim. Hatta şunu da söyleyeyim; medyadan iyi para kazanan son nesliz. Ama bu nesilde iyi kazanan listesi yaparsak ikinci ben isem üçüncü Emin Çölaşan olur. Çünkü kendi ellerimle götürdüm verdim o parayı ben ve altı sıfırlı dolarla verdim.



'EMİN ÇÖLAŞAN İLE ARAMIZDA TEK FARK DOLAR'



'Gözünün doyması konusundan benden aşağı bir yanı yok. Emin Çölaşan'la ortak olmadığımız önemli bir yanı var: Emin, Hürriyet gazetesinde maaşını dolarla alan tek insandı. Ben hayatımda Dolarla tek bir maaş almadım. Paraları yarıştırırsak bunun kazananı olmaz. Emin iyi yaşadı. Evinin pırasasından, tereyağına, gittiği saunaya kadar her şeyi Hürriyet gazetesinden ödedik. O nedenle şikâyet etmeye hakkı yok."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin