'İslamcı siyasetin seçim dayağı yemesini istiyorum'

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, 32. Gün TV’de Umur Birand’ın sorularını yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
'İslamcı siyasetin seçim dayağı yemesini istiyorum'

Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, 32. Gün TV’de Umur Birand’ın sorularını yanıtladı.



Ülkenin muhafazakar kesimiyle, modernist Cumhuriyetçi kesimi arasında toplumsal mutabakat sağlanması gerektiğini söyleyen Özkök, “Türkiye’de İslamcı siyaset seçim dayağını yediği takdirde, Türkiye’nin ondan sonraki mutabakatının çok kuvvetli olacağını düşünüyorum.” dedi.



Umur Birand ile Aynı Karede programında konuşan Ertuğrul Özkök, “Eğer bu ülke muhafazakarıyla, modernini aynı ülkede yaşama protokolü üzerinde bir araya getirmezse sonumuz iyi değil. Biz Kürtlerin kopmasından bakıyoruz, bir bakarsınız ki Türkiye’nin batısı manevi olarak kopmuş sizden” dedi. Yeni Türkiye’nin eski Türkiye’den beter olduğunu söyleyen Özkök, “Eski Türkiye’nin hiç olmazsa iyi kötü işleyen bir yargısı vardı. 28 Şubat diye yerden yere vurdukları dönemde bir tane gazeteci mahkum olmadı” diye konuştu.



Türkiye’de İslamcı siyasetin seçim dayağı yemesini istediğini belirten Özkök, “Türkiye’de İslamcı siyaset seçim dayağı yediği takdirde, Türkiye’nin ondan sonraki mutabakatının çok kuvvetli olacağını düşünüyorum. Türkiye’nin muhafazakar merkez damarıyla, Türkiye’nin Cumhuriyetçi modernist damarı birbiriyle bir araya gelmelidir. Sadece yüzde 50 üzerine politika yaparak Türkiye’yi çıkaramayız buradan. Türkiye’de yüzde 50 üzerine bir başkanlık sistemi inşa edilemez. Başkanlığın zemin en az yüzde 70 olması lazım ve Tayyip Erdoğan’da bir potansiyel var” dedi.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin