Eski militan IŞİD'e karşı site açtı

Independent gazetesi İngiliz vatandaşı eski bir IŞİD militanın örgütten ayrıldıktan sonra IŞİD'e karşı bir internet sitesi kurduğunu yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Eski militan IŞİD'e karşı site açtı

www.truthaboutisis.com (IŞİD gerçeği ) adındaki sitenin IŞİD’e karşı sosyal paylaşım hesaplarını kullanarak kampanya yürüttüğünü yazan gazete, sitenin IŞİD’in eski militanlarından biri tarafından kullanıldığını aktardı.



Gazete, herhangi bir iletişim adresi bulunmayan internet sitesinin kökeninin İngiliz olduğu ve Twitter hesabı takipçilerinin arasında Mo Farah, Amir Khan, Mishal Husain gibi kamuoyunda tanınan İngiltereli Müslümanlar olduğuna dikkat çekti.



Independent gazetesine konuşan sitenin yöneticisi eski IŞİD militanı, hiç kimseden yardım almadıklarını vurgulayarak IŞİD’e katılma hikayesini anlattı.



Kimliğini gizleyen eski militan websitesini IŞİD’in tekniklerini kullanarak bu defa genç Müslümanları IŞİD’e katılmalarını engelemek maksadıyka bu yılın başlarında kurduğunu anlattı.



"İSLAM'LA ALAKASI YOK"

Eski militan,IŞID'le ilgili, "Vahşilik ve eşitsizlik vardı. Hepsi aynı şey için savaşan Arap Müslümanlar, Pakistanlı Müslümanlardan veya Somalili Müslümanlardan çok daha üstündü. Araplar çok daha üst düzeyde bir muamele görüyordu. Bu şeylerin İslam'la bir alakası yok’’ açıklamasını yaptı.



"ÇOÇUKLARI İNTİHA BOMBACISI YAPIYORLAR"

Eski militan, orada gençleri tekmelendiğini ve çocukların intihar bombacısı olarak kullanıldığını söyleyerek, "Onların ölebileceğini düşünmeksizin ellerine silah verip savaşmalarını istiyorlardı. Bu benim için barbarcaydı. Oraya gittiğimde düşmanımız Amerika ile yüzleşmek için sabırsızlanıyordum. Ancak bunu birkaç gün içinde unuttum. Kaçtım ve İngiltere’ye canlı dönebildiğim için şanslıyım’’ dedi.



Eski IŞİD militanı, örgüt tarafından hedef olmamak için kimliğini gizli tutuyor. (DHA)

Eski militan IŞİD'e karşı site açtı



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin