Facebook, Netflix'e rakip oluyor!

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, dizi sektörüne girmeye hazırlanan Facebook'un hedefleri köşesine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Facebook, Netflix'e rakip oluyor!

Facebook'un dizi işine girerek, Netflix'e rakip olmaya hazırlandığı bir süredir konuşuluyordu. Facebook’un Avrupa ve Ortadoğu Sorumlusu Fares Akkad, Fransa’da yaptığı sunumda, bu alandaki hedeflerini anlattı. Ali Eyüboğlu, Türkiye'den bu sunuma katılan bir dizi yapımcının kendisiyle paylaştığı bilgileri, köşesinde paylaştı.



Ali EYÜBOĞLU / MİLLİYET



Facebook, dizi işinde Netflix'e rakip olacak



Netflix, 2018 yılında içeriğine 8 milyar dolar ayırdığını açıkladığında, bunun birçok şirketin iştahını kabartacağı ve çok geçmeden bir dünya markasının bu pastaya göz dikeceği belliydi.



Nitekim ilk iştahlı rakip geldi.



Dünyada 1.5 milyar insanın aktif olarak kullandığı Facebook, 2018 yılının ikinci yarısında internet televizyonculuğuna başlayacak.



Facebook’un Avrupa ve Ortadoğu Sorumlusu Fares Akkad, Türkiye’den de az sayıda televizyoncu ve yapımcıya Fransa’da yaptığı sunumda bu alandaki hedeflerini anlattı.



O sunuma katılan bir dizi yapımcısı bana, Akkad’ın anlattıklarını şöyle özetledi:



“Facebook, bazıları bedava, bazıları paralı olmak üzere dizi ve film yayınlamaya başlayacak. Bizden bu amaçla Facebook için dizi beklediklerini söyledi. İsteyen yapımcı, Facebook yönetiminin beğendiği diziyi satıp parasını alacak. İsteyen Facebook’un tahsis edeceği alanda kendi dizilerini yayınlayacak.”



Netflix’e tek başına at oynattığı internet televizyonculuğuna girecek başka ünlü markalar da var, ama hiçbiri Facebook kadar avantajlı değil. Çünkü 7 milyar dünyalının 1.5 milyarı zaten üyesi.



Dünyaca dev markaların internet televizyonculuğuna girmesi, mevcut televizyon kanallarının her geçen gün işlerinin zorlaşması demek.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin