Facebook 'o başlıklara' savaş açtı!

Facebook, tık avcısı haberleri, haber akışında daha az göstermeye hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Facebook 'o başlıklara' savaş açtı!

Facebook, haber akışında, yanıltıcı haber başlıklarını cezalandıracak yeni bir algoritma değişikliğini duyurdu. Yeni geliştirmeyi, “Akışta tık avcılığını daha da azaltmak” başlıklı paylaşımıyla resmi blogundan paylaşan Facebook, tık avcısı haberleri önümüzdeki haftalardan itibaren haber akışında daha az göstereceğini belirtti.



webrazzi.com'un haberine göre, "tıklama" haberciliğine karşı bir süredir mücadele eden Facebook, yeni güncellemesiye haber başlıklarını analiz ediyor. On binlerce tık avcısı haber üzerinde çalıştığını söyleyen Facebook, bu haberlere ait başlıklarda sıklıkla kullanılan deyimleri/kalıpları tespit eden bir sistem geliştirdiğini açıkladı. Sistem başlıkları, haberin içeriğini anlamayı zorlaştıracak şekilde bilgi saklanıp saklamadığına ya da verileni abartıp abartmadığına göre kategorize ediyor. Facebook, sistemin e-posta spam filtrelerine benzer şekilde çalıştığını söylüyor. 



Facebook’un yeni algoritması, doğrudan  “Başına gelmedik kalmayan ünlü oyuncu kim?” gibi tık tuzağı başlıkları hedefliyor. Sistem bu paylaşımların hangi sayfa ya da domain’den geldiğini tespit ediyor ve bu paylaşımları sık sık yapan sayfa ve siteleri haber akışı sıralamasında aşağı alıyor. Yani, tık tuzağına güvenen yayıncıların Facebook’taki dağıtımı gittikçe zorlaşıyor.



Facebook, geçtiğimiz Nisan’da tıklama haberciliğine karşı, dikkat önceliklendirmesi yapan algoritma değişikliğini tanıtmıştı. Kullanıcıların akışlarındaki haberleri, yönlendikleri sayfada kalma sürelerine göre sıralamaya başladığını söyleyen Facebook’un yeni değişikliği, bu geliştirmenin devamı niteliğinde.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin