'Fadime' aranıyor!

Senarist ve mizah yazarı Yılmaz Okumuş’un yazdığı "Evli ve Zavallı" adlı komedi oyununa bir Fadime aranıyor...

Google Haberlere Abone ol
'Fadime' aranıyor!

İki kişilik "Evli ve Zavallı" oyunununda ‘Temel’ karakterine Karadeniz filmlerinin vazgeçilmez oyuncusu Seymen Aydın hayat varecek. Ancak oyunda "Fadime" karakterini canlandıracak oyuncunun kim olacağı henüz belirlenmiş değil...



Oyunun yaratıcısı ve senaristi Yılmaz Okumuş, konuyla ilgili Medyatava’ya yaptığı açıklamada şu açıklamalarda bulundu:



 “Oyunumuz 3 perdeli bir komedi. Trabzonlu karı koca olan Temel ve Fadime üzerinden insanlık tarihindeki kadın–erkek ve karı–koca çatışmalarına bir bakış atıyoruz. Oyunun bütününde,



eşlerin birbirine yapmaması gereken 9 kusurlu hareketi gösterip güleceğiz. Senaryosu için 1 yıldır uğraştığım Evli ve Zavallı oyununun Temel’ini



canlandıracak olan Seymen, başından beri bu projenin içindeydi. Epey bir zamandır oyundaki diğer başrolümüz olan Fadime karakterini arıyoruz.



Tanıdığımız her cast direktörü ve cast ajansını aradık, sektördeki bütün ilgili arkadaşlara haber saldık ama henüz Fadimemizi bulamadık.



Sizin aracılığınız ile ulaşamadığımız oyuncu arkadaşlara ulaşmak istiyoruz. 25-35 yaş aralığında, Trabzon şivesine hakim Fadime adayı kadın oyuncular bizimle mail ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden irtibata geçebilir.



Evli Ve Zavallı, geçtiğimiz yıllarda gösterime girerek yüksek gişe başarısı yakalayan Sümela’nın Şifresi Temel, Moskova’nın Şifresi Temel ve Bizum Hoca filmlerinin senaristi ve yaratıcılarından olan Yılmaz Okumuş’un yeni projesidir.



Gırgır Mizah Dergisi’nde Tursun’un İskelesi köşesiyle milyonlarca insana Karadeniz insanını mizahi bir dille anlatmaya başlayan Okumuş, İnce İnce Yasemince’deki Hamsiye ile televizyon senaristliğine başladı. “Karl Marks Trier’de değil de Trabzon’da doğsaydı” fikrinden yola çıkarak yazdığı Laz Kapital kitabıyla Karadenizlinin bir başka yönüne dikkat çekti. 2011 yılından bu yana gösterime giren filmleriyle yaklaşık 3.500.000 sinema seyircisine ulaşan Yılmaz Okumuş, “Oyunumuz bu gelenekten beslendiği için (tiyatro gibi farklı bir mecrada gerçekleşecek olsa da) aynı başarıyı hedeflemektedir. Tıpkı filmlerimizde, dizilerimizde olduğu gibi Türkiye’nin her köşesine ulaşmayı hedefliyoruz.” 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin