Faruk Bildirici'den Sabah'ın haberine yanıt!

Sabah'ın RTÜK tarafından kendisine tahsis edilen aracı gazeteci Semra Topçu'nun kullandığı yönündeki iddiasına Bildirici'den yanıt geldi.

Google Haberlere Abone ol
Faruk Bildirici'den Sabah'ın haberine yanıt!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kontenjanından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi seçilen Faruk Bildirici, Sabah gazetesinin kurum tarafından kendisine tahsis edilen aracı, gazeteci Semra Topçu'nun kullandığı yönündeki iddiasına ilişkin açıklama yaptı.



Faruk Bildirici, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Eleştirilerime karşılık veremeyenlerin yanıtı, hukuk dışı yollara, yalana ve iftiraya başvurmak” sözlerini kaydetti.



Bildirici "Kamera görüntüsünü servis ederek özel hayatıma yasa dışı yollarla müdahale edenlere ilişkin olarak suç duyurusunda bulunacağım. Ve elbette RTÜK’teki yanlışlara karşı çıkmaktan vazgeçmeyeceğim" dedi.



Faruk Bildirici'nin iddialara yanıt verdiği açıklaması şöyle:



"RTÜK Başkanı’nın üç yerde birden görev alması hukuksuz diyorum, basın ve yayın özgürlüğünü savunuyorum; RTÜK’teki yanlışlara itiraz ediyor; bunları kamuoyuna duyuruyorum. Eleştirilerime karşılık veremeyenlerin yanıtı, yine hukuk dışı yollara, yalana ve iftiraya başvurmak. Maalesef düzey bu.



Bu görüntülerin çekildiği yer RTÜK binasının önü. Belli ki, birileri (tahmin etmek zor değil) binanın kamera görüntüsünü vermiş gazeteye. Evet, o gün RTÜK’ten ayrılırken arabaya meslektaşım / hayat arkadaşım ve köpeğimle birlikte bindik. Kimseye araç tahsisi söz konusu değil. Bunu bildikleri için de bu haberi yayınlayanlar, hiçbir hukuk ve etik dışı boyutu bulunmayan bu görüntüleri çarpıtmaktan başka çare bulamamışlar. Keşke bu haberi yaptırıp itibar suikastine girişenler de kamu yararı konusunda benim kadar hassas olsa.



Kamera görüntüsünü servis ederek özel hayatıma yasa dışı yollarla müdahale edenlere ilişkin olarak da suç duyurusunda bulunacağım. Ve elbette RTÜK’teki yanlışlara karşı çıkmaktan vazgeçmeyeceğim. Buyurun böyle devam edin…



Tek üzüntüm, Sabah gazetesindeki bu ısmarlama habere imzasını attırdıkları genç meslektaşımın düştüğü durum… “




RTÜK Başkanı’nın 3 yerde birden görev alması hukuksuz diyorum, basın ve yayın

özgürlüğünü savunuyorum; RTÜK’teki yanlışlara itiraz ediyor; bunları kamuoyuna

duyuruyorum. Eleştirilerime karşılık veremeyenlerin yanıtı, hukukdışı

yollara, yalana ve iftiraya başvurmak. Açıklama altta pic.twitter.com/2RizCisiuP


— Faruk Bildirici (@farukbildirici) October 27, 2019
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin