Fikret Reyhan’a Moskova’dan en iyi yönetmen ödülü!

“Sarı Sıcak” filmi, Moskova Uluslararası Film Festivali’nden En İyi Yönetmen Ödülü’yle döndü.

Google Haberlere Abone ol
Fikret Reyhan’a Moskova’dan en iyi yönetmen ödülü!

Fikret Reyhan’ın yazıp yönettiği “Sarı Sıcak”, uluslararası prömiyerini yaptığı 39. Moskova Uluslararası Film Festivali’nden ödülle döndü! Dün (29 Haziran) sona eren festivalin ana yarışmasında 13 film arasında yer alan filmin yönetmeni Fikret Reyhan; İranlı yönetmen Reza Mirkarimi’nin başkanlığını yaptığı ve İtalyan oyuncu Ornella Muti, Finlandiyalı yönetmen ve yapımcı Jörn Donner, İspanyol yönetmen Albert Serra ve Alman film danışmanı Brigitta Manthey’den oluşan ana jüri tarafından En İyi Yönetmen seçildi.



Nisan ayında ilk gösterimini yaptığı 36. İstanbul Film Festivali’nin Ulusal Yarışma’sında Altın Lale En İyi Film dahil olmak üzere En İyi Erkek Oyuncu (Aytaç Uşun), En İyi Görüntü Yönetmeni (Marton Miklauzic) ve En İyi Kurgu (Ömer Günüvar, Fikret Reyhan) dallarında ödülleri toplayan “Sarı Sıcak”; kendilerine ait tarlalarında geleneksel yöntemlerde direnip hayata tutunmaya çalışan göçmen bir ailenin, farklı bir gelecek hayalini kuran ve kaderini kendi ellerine almaya çalışan oğulları İbrahim’in sarsıcı hikâyesini konu alıyor.



Nizamettin Reyhan ve Nuriye Bilici’nin yapımcılığında gerçekleşen “Sarı Sıcak”ın başrollerini ise; ilk sinema filmi “Silsile” ile Adana’da Umut Veren Genç Erkek Oyuncu seçilen, “Sarı Sıcak” ile de İstanbul’dan En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazanan Aytaç Uşun ve “Kollama”, “Muhteşem Yüzyıl”, “Suskunlar”, “Masum”, “İçimdeki Fırtına” gibi televizyon dizilerinin yanı sıra “Tepenin Ardı”, “Ertuğrul 1890”, “Abluka” filmlerinin usta oyuncusu Mehmet Özgür paylaşıyor.



Festival yolculuğuna devam edecek olan “Sarı Sıcak”, sonbaharda Türkiye’de gösterime girecek.



 


Etiketler film
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin