FLAŞ! Acı kayıp! Türk sinema ve tiyatrosu Zeki'sini yitirdi...

Bir süredir tedavi gören usta oyuncu yaşamını yitirdi.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! Acı kayıp! Türk sinema ve tiyatrosu Zeki'sini yitirdi...

Türk sinema ve tiyatrosunun usta ismi Zeki Alasya (72) tedavi gördüğü Koç Üniversitesi Hastanesi'nde vefat etti.



Hastaneden yapılan açıklamada, "Karaciğer hastalığı sebebiyle 22 Nisan 2015 tarihinden beri tedavisi devam etmekte olan Zeki Alasya bugün saat 10:32'de vefat etmiştir" denildi.



Zeki Alasya kimdir?



Zeki Alasya 18 Nisan 1943 İstanbul doğumludur. Kıbrıslı Mehmet Kamil Paşa'nın yeğenidir.



Robert Koleji'den mezun olan sanatçı sanat hayatına da 1959'da MTTB tiyatrosunda amatör olarak başladı. Arena, Genar ve Ulvi Uraz tiyatrolarında çalıştıktan sonra Haldun Taner, Metin Akpınar ve Ahmet Gülhan ile birlikte Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nun kurucuları arasında yer aldı.



Film çevirmeye 1973'ten sonra başladı. Metin Akpınar ile birlikte Türk sinemasında yeni bir ikili oluşturdular. Birçok filmde yer aldı ve 1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca Devlet Sanatçısı unvanı almıştır. Salak Milyoner, Köyden İndim Şehire, Güler Misin Ağlar Mısın, Nereye Bakıyor Bu Adamlar, Hasip ile Nasip gibi filmleriyle eşleştirilmiş bir komedyen olarak ün kazandı. İlk yönetmenlik deneyiminide yaşadığı kariyerinde önemli yere sahip 1977 ve sonrası filmleri olan Aslan Bacanak, Sivri Akıllılar, Caferin Çilesi, Petrol Kralları, Doktor, Köşe Kapmaca, Vay Başımıza Gelenler ve Elveda Dostum yer alır. Akasya Durağı dizisinde Nuri Baba karakterini canlandırmıştır. Alasya son olarak Kanal D ekranlarında yayınlanan Küçük Ağa dizisinde rol aldı.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin