'Fotoğraf Bienali' yarın başlıyor.

AA'nın Tunus Ofisi fotomuhabiri Amine Landoulsi Çağdaş Arap Dünyası Fotoğrafçıları Bienali'ne katıldı.

Google Haberlere Abone ol
'Fotoğraf Bienali' yarın başlıyor.

Anadolu Ajansı'nın Tunus Ofisi fotomuhabiri Amine Landoulsi'nin fotoğrafları ilk kez düzenlenen Çağdaş Arap Dünyası Fotoğrafçıları Bienali'nde sergileniyor.



AA Tunus Ofisi fotomuhabiri Amine Landoulsi'nin fotoğrafları ilk kez düzenlenen Çağdaş Arap Dünyası Fotoğrafçıları Bienali'nde sergileniyor.



Fransa'nın başkenti Paris'teki Arap Enstitüsü'nde yarın resmen başlayacak etkinlikte, AA Tunus Ofisi'nden Landoulsi'nin 2013 yılında çektiği Tunus devrimini konu alan 2 fotoğrafı yer alıyor.



Bienalde fotoğrafı sergilenen tek Tunuslu fotomuhabiri olan Landoulsi, fotoğraflarının öyküsünü AA muhabirine anlattı.



Her 2 fotoğrafı da Tunus devrimi sonrasındaki gelişmeleri izlerken çektiğini belirten Landoulsi, fotoğrafların bienalde sergileniyor olmasının kendisini çok mutlu ettiğini kaydetti.



Landoulsi, etrafı polislerce çevrilmiş bir kadın aktivisti konu alan, 'Tunus'un Madonnası' isimli fotoğrafında, devrim sırasında polis ve halk arasında yaşanan çelişkiyi ve çekişmeyi anlatmak istediğini ifade etti. 



'Susun, film çekiliyor' isimli 'V for Vendetta' maskeli göstericilerin yer aldığı fotoğrafta ise Landoulsi, Tunus siyasi hayatını bir sinema filmine benzettiğini söyledi. 



Fotoğrafta kullanılan maskelerin de Tunus devriminin küresel yanını yansıttığını ifade eden Landoulsi, her iki karenin benzerlerinin, son 10-15 yıl içinde, başka devrimlerde de çekilebileceği yorumunda bulundu.



Tunuslu fotomuhabiri, bu başarısını ekim ayında Suriye'de hayatını kaybeden AA muhabiri Salih Muhammed Leyla'ya adadığını dile getirerek, tüm AA ailesine kendisine verdikleri destek için teşekkür etti.



Bienalde Anadolu Ajansını temsil eden AA Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel de AA fotomuhabirinin başarısından duyduğu mutluluğu ifade etti.



Sel, "Anadolu Ajansı bugün haber fotoğrafı dünyasında önemli aktörlerden biridir" dedi.



Özellikle Orta Doğu ve Arap dünyasında habercilik yapan Anadolu Ajansı fotomuhabirlerinin bölgede yaşanan acıları dünya gündemine oturtmakta önemli rol oynadığını belirten Sel, AA markasının artık uluslararası bir haber markası olduğuna işaret etti.



Sel, bu başarının, uyumlu bir ekip çalışmasının sonucu olduğunu da sözlerine ekledi.



Kapılarını yarın fotoğraf severlere açacak bienal, 17 Ocak'a kadar gezilebilecek. 


Etiketler anadolu ajansı
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin