Gastronomi dünyasının yükselen yıldızı Wassim Hallal Randevu İstanbul'a geliyor!

Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali, 1-7 Aralık 2017 tarihlerinde sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Gastronomi dünyasının yükselen yıldızı  Wassim Hallal Randevu İstanbul'a geliyor!

Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından bu yıl 20. kez gerçekleştirilecek olan Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali 1-7 Aralık 2017 tarihlerinde fark yaratacak etkinlikleri ve yeni bölümleriyle sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.



Genç yaşına rağmen gastronomi dünyasının en iyileri arasında yer alan Danimarkalı parlak yetenek Wassim Hallal, Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı’nın (TÜRSAK) T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleştireceği 20. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali 'Gastronomi Randevusu' için Türkiye’ye geliyor.



Geçtiğimiz yıl ilk kez İstanbullu sinemaseverlere beyazperdede bir ziyafet sunan “Gastronomi Randevusu”, bu yıl da dünya gastronomi gündeminin nabzını tutan filmlerle izleyicinin karşısında olacak.



Soho House İstanbul’un katkılarıyla gerçekleştirilen 20. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali Gastronomi Randevusu bölümünde bu yıl 7 yeni film seyirciyle buluşuyor. Ancak bu defa buluşma sadece beyazperdede kalmıyor. Programdaki filmlerden bazıları için düzenlenecek özel şef yemeklerinde izleyiciler, filmden yola çıkılarak hazırlanan menüleri tatma fırsatı bulacak.



WASSİM HALLAL, 6 ARALIK AKŞAMI SOHO HOUSE İSTANBUL’DA!



“Gastronomi Randevusu” kapsamında gösterilecek olan “MICHELIN YILDIZLARI: MUTFAKTAN HİKAYELER” (MICHELIN STARS: TALES FROM THE KITCHEN) filmine konu olan Michelin yıldızlı Danimarkalı Şef Wassim Hallal, festivalin konuğu olarak İstanbul’a gelecek ve Michelin yıldızlı restoranı Frederikshøj mutfağından eşsiz bir menüyü 6 Aralık akşamı Soho House İstanbul’da gerçekleştirilecek özel bir akşam yemeğinde konuklara sunacak. Bu akşam yemeğinden önce Soho House İstanbul’un sinema salonunda “MICHELIN YILDIZLARI: MUTFAKTAN HİKAYELER” (MICHELIN STARS: TALES FROM THE KITCHEN) özel bir gösterimi yapılacak. Filmde gastronomi dünyasının altın çağında Michelin Guide’ın ne anlama geldiğini, bu dünyanın zirvesinde yer alanlar için o yıldızları almanın ve korumanın ne demek olduğunu dünyanın efsanevi şeflerinden dinliyoruz. “MICHELIN YILDIZLARI: MUTFAKTAN HİKAYELER” filminin yönetmeni Rasmus Dinesen ve yapımcısı Jesper Jarl Becker de gastronomi dünyasının yükselen yıldızı Şef Wassim Hallal ile birlikte festivalin konuğu olacaklar.



Gastronomi Randevusu bölümü kapsamında seyirciyle buluşacak diğer filmler:



“SCHUMANN’IN BAR SOHBETLERİ” (SCHUMANNS BARGERPRACHE), efsanevi barmen Charles Schumann eşliğinde bar dünyasının tarihine ve dünyanın en iyi barlarına bir yolculuk.



İlk gösterimi Berlin Film Festivali’nde yapılan film, insanların yıllardır içki içmek için bir araya geldikleri mekanların işlevi, ruhu ve sosyal hayatımızdaki yeri hakkında da çok şey söylüyor.



Gastronomi dünyasının yükselen yıldızı  Wassim Hallal Randevu İstanbul'a geliyor!



“MUTFAĞIN TANRIÇALARI” (A LA RECHERCHE DES FEMMES CHEFS), erkeklerin egemenliğindeki gastronomi dünyasında fark yaratmayı başaran kadınların hikayesi. Verane Frediani yönetmenliğindeki film, Dominique Crenn ve Barbara Lync gibi Michelin yıldızlı şeflerden günümüzün genç yıldızlarına dünyanın dört bir yanındaki kadın şeflerin hikayeleri üzerinden kadınların gastronomi dünyasındaki varlığını ve gücünü keşfediyor. Filmin 2 Aralık Cumartesi günü saat 13.00’te SALT Galata’daki gösterimi Şef Aylin Yazıcıoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilecek.



Gastronomi dünyasının yükselen yıldızı  Wassim Hallal Randevu İstanbul'a geliyor! - Resim : 2



“SLOW FOOD STORY” 1986’da Carlo Petrini önderliğinde İtalya’da başlayan ve dünyayı etkisine alan Slow Food hareketinin ilham verici hikayesi. Yönetmen Stefano Sardo’dan yemek yaparken kullandığımız malzemelerin üretiminden, yemeğin yapılışına ve servis edilişine uzanan süreçte yemekle ilişkimizi yeniden kurgulamayı öneren bu hareketin doğuşuna, gelişimine ve gastronomi dünyasında yarattığı devrime tanıklık eden bir belgesel. Filmin 2 Aralık Cumartesi günü saat 15.00’te SALT Galata’daki gösterimi Fikir Sahibi Damaklar temsilcisi Ayşenur Arslanoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilecek.



Gastronomi dünyasının yükselen yıldızı  Wassim Hallal Randevu İstanbul'a geliyor! - Resim : 3



“The Trip” ve “The Trip to Italy”nin ardından filme çektiği üçüncü gastronomi yolculuğunda Steve Coogan ve Rob Brydon ile birlikte yeniden yola çıkan yönetmen Michael Winterbottom bu kez İspanya’da. “İSPANYA’YA YOLCULUK” (THE TRIP TO SPAIN) Kuzey Atlantik’ten Akdeniz’e, Bask bölgesinden Endülüs’e varan bu yolculukta sadece İspanya’nın olağanüstü lezzetlerini değil film boyunca yemek, hayat ve sinema üzerine muazzam bir sohbet şovu sergileyen ünlü yemek yazarı Rob ile kendini Hemingway kalibresinde bir yazar olarak gören Steve arasındaki tatlı çekişmeye tanık oluyoruz.



Gastronomi dünyasının yükselen yıldızı  Wassim Hallal Randevu İstanbul'a geliyor! - Resim : 4



“İTALYA’DAN DÜNYAYA” (E IL CIBO VA), kitlesel göçlerle Amerika’ya giden İtalyanlar'ın orada yeniden yarattığı mutfağın 100 yıllık yolculuğunu anlatan iştah açıcı bir belgesel. Gerçek İtalyan peyniri hangisidir? Napoliten pizzanın aslı nasıl anlaşılır? İtalya'nın dışında gerçek İtalyan mutfağından söz etmek mümkün müdür? Kitlesel göçlerle Amerika'ya giden İtalyanlar'ın orada yeniden yarattığı mutfak hayatımıza nasıl girdi ve dünya mutfağında nasıl egemen oldu? Filmin 7.Aralık.2017, Cinemaximum Zorlu Center’daki gösteriminin ardından Eataly Alpi Teras'ta Şef Claudia Chinali'nin filmden esinlenerek hazırladığı menünün tadına bakmak isteyenler bu özel etkinliğin biletlerini Mobilet üzerinden temin edebilirler.



Gastronomi dünyasının yükselen yıldızı  Wassim Hallal Randevu İstanbul'a geliyor! - Resim : 5



“KAYBOLAN BİR DİL, KAYBOLAN BİR MUTFAK”, 1492'de İberya yarımadasından göç eden Yahudilerle bu topraklara gelen ve zengin kültür mozaiğimizin eşsiz unsurları arasında yer alan Ladino Dili ve Seferad Mutfağı'nın geçmişten bugüne izini süren bir film; kaybolmakta olan bir dil, kaybolmakta olan bir mutfak üzerine yarınlara kalacak bir belge. 2 Aralık Cumartesi günü saat 17.00’te SALT Galata’daki gösterimi filmin yönetmeni Deniz Alphan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin