Gazeteci Hüsnü Mahalli'ye tahliye!

Gazeteci Hüsnü Mahalli hakkında tahliye kararı verildi.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci Hüsnü Mahalli'ye tahliye!

"Cumhurbaşkanına hakaret" ettiği iddiasıyla tutuklanan gazeteci Hüsnü Mahalli hakkında hazırlanan iddianameyi kabul eden İstanbul 6. Asliye Ceza Mahkemesi, Mahalli'nin tahliyesine karar verdi.



İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay tarafından gazeteci Hüsnü Mahalli hakkında, "Cumhurbaşkanına hakaret'' ve ''kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevinden dolayı hakaret'' suçlarından 1 yıl 4 aydan 7 yıl 4 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talebiyle hazırlanan ve İstanbul 6. Asliye Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamenin incelenmesi tamamladı.



İddianamenin kabulüne ve duruşmanın 1 Haziran'da yapılmasını kararlaştıran mahkeme, Mahalli'nin tutukluluk halini de herhangi bir başvuru olmaksızın resen değerlendirdi. Mahkeme, "Tutuklulukta kaldığı süre, kaçma bulgularının olmaması, verilmesi muhtemel ceza miktarı, delillerin niteliği, değişme ihtimali ve mağdurların üzerinde baskı yapma girişiminde bulunmasının olanaksız olması" gerekçeleriyle Mahalli'nin tahliyesine hükmetti.



Ayşenur Arslan'dan açıklama...



Hüsnü Mahalli ile birlikte Halk TV'de program yapan Ayşenur Arslan, kişisel Twitter hesabından "Sevgili dostlar Hüsnü Mahalli birkaç saate kadar tahliye edilmiş olacak.. Ancak sağlığı nedeniyle bir süre daha hastanede kalacak" diye yazdı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin