Gizem Karaca: Suçsuzluğum ortaya çıkacak

Ünlü oyuncu, Milliyet'ten Senem Aydın'ın sorularını yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
Gizem Karaca: Suçsuzluğum ortaya çıkacak

Hürkuş: Göklerdeki Kahraman’ filminde rol alan ünlü oyuncu Gizem Karaca, “Çok şükür şu an işimde ve hayatımda mutluyum. Keyfimi bozacak bir şey yok. İnsanlara da yansıttığım o” dedi. Karaca, yargılandığı uyuşturucu davaıyla ilgili de konuştu.



Senem AYDIN / MİLLİYET



‘Mutluyum, keyfimi bozacak bir şey yok’



- Nasılsınız, günleriniz nasıl geçiyor?



Güzel ve yoğun. ‘İnsanlık Suçu’ final yaptı, şimdi kendime vakit ayırabiliyorum. Çok yorulduk çünkü. Bir de biliyorsunuz, hiç dinlemeden proje üzerine projede yer aldım. Artık nefes alma vakti. Film için çok heyecanlıyım, geçen yıl temmuz ayında çekmiştik. İlk dönem projem.



- ‘Hürkuş: Göklerdeki Kahraman’ nasıl bir film?



Çok profesyonel olduğunu düşünüyorum. Zaten ekibimiz muhteşemdi. Yönetmenimiz Kudret Sabancı ve görüntü yönetmenimiz Tolga Kutluay çok iyi isimler. Görsel efekt sorumlusu Mehmet Çetin de özel bir animasyon grafik tasarımı yaptı. Ben biraz da işin o tarafına meraklıyım.



- İleride yönetmenlik yapmak istiyor musunuz?



Evet, bu meraktan dolayı sahnelerim bitmesine rağmen bir ay boyunca her hafta sete gittim. Evde de küçük bir ekipmanım var, denemeler yapıyorum. Ama ‘Bütün oyuncular ileride yönetmen oluyor’ gibi bir algı olsun istemiyorum, yapacaksam eğitimini alırım.



- Filmde nasıl bir karakteri canlandırıyorsunuz?



Vecihi Hürkuş’un ilk eşini canlandırıyorum. Güçlü ve kötü günlere katlanmış bir kadın. Her şeye rağmen dimdik durabiliyor, o yüzden çok sevdim. Bir de ilk defa ‘gerçek’ birini canlandırıyorum. Dikkat etmen gereken o kadar çok nokta oluyor ki... Dönem oyunculuğu daha farklı ve zorlayıcı. Ama sorunsuz ve güzel bir şekilde bitirdik. Filmde çok farklı göreceksiniz beni, sarışın değilim, daha kiloluyum... Olabildiğince dönemi yansıtmaya çalıştık.



- Afiş krizi yaşandınız mı gerçekten?



‘Gizem ortalığı ayağa kaldırdı, fotoğrafta yaşlı çıktığı için afişi istemedi’ gibi bir durum yok. Bize beş fotoğraf sundular, içlerinden birini seçtik. Hazırlanan afişteki kare öyle bir açıdan çekilmiş ki, hiç ben gibi değildim. Annem bile ‘Bu sen değilsin’ dedi. Biz de seçtiğimiz fotoğrafın olmasını istedik. Hak verip, değiştirdiler. 



- Kudret Sabancı, Vecihi Hürkuş’un bir kahraman olduğunu söylemiş. Sizin ‘Kahramanım’ dediğiniz biri var mı? 



Kemal’e ‘Kahramanım’ diye takılırım. Sadece hayatımı çok güzelleştirdiği için... Ama Kudret Hoca’nın da dediği gibi, Vecihi Hürkuş gerçekten Türk halkı için unutulmuş bir kahraman. Çok cesur. Vecihi’yi Şener Şen’den tanıyoruz ama aslında Türk havacılık tarihinin en önemli isimlerinden... 



- Sizin hayatınız bir film olsa, türü ne olurdu?



Romantik komedi, sit-com olabilir. Bir sürü tür çıkabilir aslında, çok renkli ve kalabalık bir hayatım var. Ama insanlar izlerken yorulabilirdi.



- Genelde mutlu ve keyiflisiniz...



Mutlu bir insanım. Biraz Pollyannacı’yım belki. Her şeyden keyif almaya bakıyorum. Çok şükür şu an işimde ve hayatımda mutluyum. Keyfimi bozacak bir şey yok. İnsanlara da yansıttığım o.



- Son süreçten dolayı hayranlarınız endişeli. Hapis cezasıyla ilgili neler söyleyeceksiniz?



Türk adaletine güveniyorum, bu dosyayla ilgili suçsuzluğum ortaya çıkacak. Devam eden bir yargılamada konuşmam doğru olmaz, zira benim bile bilmediğim, dosyada olmayan şeyler basında çıkıyor, ben de oradan takip ediyorum.



- Eşiniz Kemal Ekmekçi en büyük destekçiniz sanırım...



Hep yanımda. Şimdi İzmir’de, ben de birkaç gün sonra yanına gideceğim.   



- Evlilik hayatınızda neleri değiştirdi?



Tek değişen şey, soyadım oldu. Onun dışında bir farklılık yok. Güzel bir hayat hazırlıyoruz kendimize.



- Anne olmak istiyor musunuz?



Tabii ki isterim. Arkadaşlarımız ve ailelerimiz de soruyor. Çocukları çok seviyoruz, istiyoruz da ama hazır değiliz galiba.



- Yazı nasıl geçireceksiniz? Yeni projeler var mı?



10-15 gün gerçekten dinlenmek istiyorum. Bir Amerika tatili düşünüyoruz.



Sinema filmleri için görüşüyorum, belki bir şey olabilir. Diziye ise artık biraz daha dikkatli girmek istiyorum.



Röportajın devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin