Gülse Birsel: Hollywood şaşırma, sabrımızı taşırma!

Aile Arasında filminin çekimlerine devam eden Birsel, sinemanın zorluklarını yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Gülse Birsel: Hollywood şaşırma, sabrımızı taşırma!

Senaryosunu yazdığı ve başrolünde yer aldığı Aile Arasında filminin çekimlerine devam eden Gülse Birsel, sinemanın zorluklarını kendine has üslubuyla kaleme aldı.



Gülse BİRSEL / HÜRRİYET



Hollywood şaşırma, sabrımızı taşırma!



Bu iş böyle olmaz. Yazıp oynadığım ilk sinema filmimin çekimleri devam ediyor ve ben 7. sanattaki trajik resmi yakından gördüm.



Ülkenin en kral prodüksiyon şartlarında bile, sinema sanatında bazı şeyler çok eksik. Dünya çapında eksik, anlatabiliyor muyum? Hollywood filan da sefalet içinde. Ve farkında değilmiş gibi yapıyorlar. O büyük stüdyoların yatacak yerleri yok!



Gözlemlediğim en büyük kanayan yara: Lumiere kardeşlerden beri sinemada ışık bekleniyor! 1895’ten günümüze, aydınlık sahneler için güneş bekleniyor, buluta girince çekim kesiliyor! Hadi bizi bırak. Eyy Hollywood! 122 yılda bir arpa boyu yol gitmemişsin, hiç mi utanmıyorsun? İnsan gibi robot yapıldı, bayağı konuşuyor, farkı zor anlarsın. Sense üç-beş kuruş harcayıp bir güneş makinesi yapamadın. Aç güneşi çek, kapa güneşi yemek arası ver. Bunu beceremiyor musun? Badem ezmesi mi sinema? Lumiere biraderlerin dededen kalma formülüyle mi yapmak lazım? Ayıptır.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin