Gülse Birsel'in evinde yangın çıktı!

Hürriyet yazarı,yaşadıklarını köşesinde anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Gülse Birsel'in evinde yangın çıktı!

Hürriyet Gazetesi yazarı Gülse Birsel, bugünkü yazısında son bir haftada yaşadığı sıkıntıları kaleme aldı. Birsel, yeni taşındığı evinde çıkan yangından ve geçtiğimiz günlerde vefat eden yakın arkadaşı Ayşe Aral'dan bahsetti.



Gülse BİRSEL / HÜRRİYET



Zor bir haftadan ‘hayat bilgisi’ dersleri!



Geçtiğimiz hafta hayatımın en ilginç, en zor haftalarından biriydi. Taşındım, evde yangın çıktı, bir arkadaşımı kaybettim... Öte yandan arkadaşımı toprağa verdiğimiz gün, üniversitemde mezuniyet töreni konuşmasını yaptım. Fazla uzatıp detaylara girmeden, geçen haftanın hayat hakkında bana öğrettiklerini listelemek isterim:



- Evimin üst katı büyük bir tadilata girdi. Tamamen yıkılıyor. 80’li yıllardaki apartmanların ses yalıtımı malum. Dolayısıyla sanki üst daire değil bütün apartman yıkılıyor! Şehirde çalışarak geçireceğim, İstanbul’a yoklama vereceğim ender yazlardan biri. Mecburen geçici olarak eşyalı başka bir eve taşındık. Öğrendiğim:



1) İstanbul’da tadilat gürültüsü için saat, gün, işin süresi vs çok kesin kurallar olmalı.



2) Taşınma hakikaten insan için stres faktörleri listesinde ilk sıralarda!



- Yeni taşındığım evde yangın çıktı! Bildiğimiz yangın, evet. İtfaiyeli filan. Mutfağın yarısı kül oldu. Öğrendiklerim:



1) Aspiratör bir saatli bombaymış! 6-7 yılda bir değiştirilmesi gereken en tehlikeli ev aletiymiş. Eski aspiratörler, biriken yağların da etkisiyle, patlayan bir ampul veya tek bir kıvılcımla, çıra gibi yanıyor ve etrafında ahşap ne varsa tutuşturuyor. 5 dakika içinde dev bir yangınınız oluyormuş.



2) Her evde düzenli kontrol edilen yangın söndürücüler ve yangın alarmı bulunmalı, hatta bu kanun haline getirilmeli.



3) Yangınlardaki ölümlerin çoğu dumandan zehirlenme kaynaklıymış. Zaten yaşayarak anladım. Ufak bir yangın, birkaç dakikada, insanı saniyeler içinde zehirleyebilecek duman oluşturdu. İs ve koku 3 günde zor temizlendi.



Yazının devamını BURADAN okuyabilirsiniz.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin