CNN Türk'ün başındaydı! Hangi haber kanalının başına geçti?

İşte, Erdoğan Aktaş’ın yeni adresi...

Google Haberlere Abone ol
CNN Türk'ün başındaydı! Hangi haber kanalının başına geçti?

24 Eylül 2018'de yayın hayatına başlayan Global Medya Group A.Ş.’ye ait yeni haber kanalı Haber Global'in yeni Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş oldu.



Birçok önemli ismi kadrosunda toplayarak iddialı bir şekilde yayın hayatına giren Haber Global'de istifa depremi yaşandı. Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş, Haber Koordinatörü İnan Demirel ve Haber Müdürü Bengü Şap'ın ayrılığıyla sonuçlandı.



İstifaların ardından kanal yönetimi, son olarak CNN Türk'te Genel Müdürlük görevinde bulunan Erdoğan Aktaş'a Genel Yayın Yönetmenliği teklifinde bulundu. Aktaş, gelen bu teklifi kabul etti.



Erdoğan Aktaş kimdir?



1967 doğumlu gazeteci, yazar Erdoğan Aktaş İstanbul’da dünyaya gelmiştir. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü mezunu. Üniversite döneminde Güneş Gazetesinde muhabir olarak çalışma hayatına atıldı. Ardından Gazete Gazetesi, Hürriyet, Sabah ve Milliyet gazetelerinde polis muhabiri olarak görev yaptı.



Aktaş, 1993 yılından bu yana televizyon haberciliği ve programcılığı alanında çeşitli kanallarda görev aldı.



2005-2008 yılları arasında Star TV Haber Genel Yayın Yönetmenliği yapan Erdoğan Aktaş; 2008’de Habertürk Genel Yayın Yönetmeni, 2009 yılında ise A Haber Kurucu Genel Müdür ve ATV Haber Genel Yayın Yönetmenliği görevlerinde bulundu.



1 Ocak 2016'da CNN Türk'ün Genel Müdürü oldu. 2018'in Mayıs ayında kanalla yolları ayrılmıştı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin