Hakkari'de Atatürk büstü tahrip edildi!

Bir grup gösterici, Lice'deki Mahsum Korkmaz heykelinin kaldırılması bahanesiyle Hakkari'de Atatürk büstünü tahrip etti.

Google Haberlere Abone ol
Hakkari'de Atatürk büstü tahrip edildi!

Lice'deki terör örgütü üyesinin heykeline el konulması bahanesiyle Hakkari'de çıkan olaylarda, terör örgütü yandaşları bir okulun bahçesindeki Atatürk büstünü tahrip etti.



Alınan bilgiye göre, Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Yolçatı köyünde terör örgütü PKK üyesine ait heykele el konulmasını bahane eden terör örgütü yandaşları, gece saatlerinde Hakkari kent merkezindeki çeşitli mahallelerde yollara barikat kurup ateş yaktı.



Yoldan geçen araçları durdurarak kimlik kontrolü yapan yüzü maskeli göstericiler, polislere de taş, havai fişek ve molotofkokteylleri ile saldırdı.



Polisin, basınçlı su ve biber gazıyla müdahale ettiği terör örgütü yandaşları, Gazi Mahallesi'nde bulunan Hakkari Anadolu Lisesi bahçesindeki Atatürk büstünü ateşe verdi. Göstericiler, kazmalarla yerinden söktükleri büstü tahrip etti.



Heykel koruma altına alındı



DBP ve HDP il başkanlıkları tarafından Bulvar Caddesi'ndeki belediye binası önünde Lice'de dün yaşanan olayları protesto etmek için basın açıklaması yapıldı.



Kalabalık arasında bulunan ve açıklamanın ardından Cumhuriyet Caddesi'ndeki Atatürk heykeline doğru yürüyüşe geçen yüzü maskeli göstericiler, heykel çevresinde zırhlı araçlarla güvenlik kordonu oluşturan polislere taş ve molotofkokteylleri ile saldırdı.



Heykeli taş, boya ve molotofkokteylleri ile tahrip etmeye çalışan göstericilere, biber gazı ve basınçlı suyla müdahalede bulunan polis, terör örgütü yandaşlarının heykele zarar vermesine engel oldu.



Göstericiler, polisin müdahalesiyle ara sokaklara dağılırken, esnaf da olaylar nedeniyle kepenk kapattı. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin