'Hakkımda bilinen en büyük yanlış, ailemin zengin sanılması'

Şarkıcı Edis, Hürriyet'ten Hakan Gence'nin sorularını yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
'Hakkımda bilinen en büyük yanlış, ailemin zengin sanılması'

Son dönemde adından sıkça söz ettiren ünlü şarkıcı Edis, Hürriyet Gazetesi'nden Hakan Gence'nin sorularını yanıtladı.



Hakan GENCE / HÜRRİYET



Hakkımda bilinen en büyük yanlış, ailemin zengin sanılması



* Sizi hiç tanımayan birine kendinizi nasıl anlatırsınız?



- Duyarlı, hayata karşı yeterli farkındalığı olan ve bu farkındalıklarla sana da koşulsuz şartsız yardım etmeye hazır bir adam.



* Hakkınızda bilinen en büyük yanlış?



- Ailemin çok zengin sanılması.



* Neden öyle düşünüyorlar?



- Suratımız zengin ne yapalım (gülüyor). Bir keresinde, “Bu çocukta kızları ağına düşürüp sonra bırakan, dizilerdeki yakışıklı, zengin, kötü çocuk tipi var” demişlerdi.



* Birçok ünlü isim ve sosyal medya fenomeni şarkılarınızı paylaştı. Albümün billboard’ları her yerdeydi. Bunlarda paranın etkisi yok mu?



- Bunların sebebi ekibimin ve insanların bana inanmasıydı.



* O halde nasıl bir aileniz var?



- İzmirliyim, tek çocuğum. Babam emekli tekstilci. Annem otelci. Müziğe ilgimi ben bebekken anladılar. Dört yaşında anaokulu öğretmenimin yönlendirmesiyle piyano eğitimine başladım. Sonra okul etkinlikleri için sahneye çıktım. İlk şarkımı çocukken yazdım.



* Bir dönem dizilerde oynadınız...



- Bir yandan Galatasaray Üniversitesi’nde İletişim, bir yandan İstanbul Üniversitesi’nde konservatuvar okuyordum. Staj yapmam gerekiyordu. Bir cast ajansına girdim, deneme çekimine yardım edeyim derken kendimi çekimde buldum. Ama hayalim müzik yapmaktı. Oyunculuk benim için bir basamak oldu.



* Okullar şimdi ne durumda?



- Galatasaray Üniversitesi devam ediyor. Konservatuvar yarıda kaldı. Başarıyla girmiştim, hocam beni seviyordu. Bir seçim yapmamı söyledi: “Devlet Tiyatrosu’nda müzikal oyuncusu mu olmak istiyorsun yoksa popstar olmak mı?” Dedim ki; “Ben popstar olmayacağım. Rockstar olacağım, biliyorsunuz rock’n roll yaşamayı seviyorum.” O da, “Bu yüzden seni geçirmeyi hiç istemiyorum” diye karşılık verdi.



* Nasıl keşfedildiniz?



- Eski menajerimle bir gece bir karaoke barda karşılaştık. Beni sahnede gördükten sonra iş teklif etti.



* Konservatuvarı bıraktığınız için pişman mısınız?



- Benim yolumda doğru bir karardı. Bu ülkede ünlü olmadan da sanat yapılsa, devlet tarafından güvenceli bir şekilde, iyi paralar kazanabilse, insanlar konservatuvarlardan çıkmaz. Ya da aileleri tarafından başka tahsil yapmaları için baskıya uğramazlar. Bizde sorun sanatın algılanış şekli, magazinel hayatla karıştırılması. Yarım bırakmış olsam da konservatuvar bana gerçek işimi öğretti.



Röportajın devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin