Haluk Levent açıkladı: Tuğba'ya şiddet olayında son durum

Levent, babasının şiddetine maruz kalan 19 yaşındaki Tuğba ile ilgili yeni bilgileri kamuoyuyla paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
Haluk Levent açıkladı: Tuğba'ya şiddet olayında son durum

Ünlü sanatçı ve sosyal sorumluluk platformu AHBAP Lideri Haluk Levent, babasının şiddetine maruz kalan 19 yaşındaki Tuğba ile ilgili yeni bilgileri kamuoyuyla paylaştı.



Haluk Levent'in paylaşımları şöyle:



"1)Araştırmalarımız tamamlandı. Ailenin en küçüğü Sedat’la da görüştük bugün. Bir taraf kurgu diyor.Diğer taraf “hiç değil her zamanki hali” diyor.Ayrıca aile içi birbirlerine karşı suçlamalar var. Biz bunları yayınlamak istemiyoruz.Hem etik değil hem de mahkeme süreci başladı++



2)Tuğba’nın metrobüsteki görüntüleri incelendi. Hayko Cepkin konserinden sonra arkadaşlarıyla kostüm partisi yapılmış. Kulağında kulaklık ile müzik dinliyor. Hayatında uyuşturucu ,sigara dahi alışkanlığı olmamış. Tuğba kronik astım hastası ve annesine her dakika bakmak zorunda.



3) Annesini dövdüğüne ilişkin hiç bir kanıt bulamadık. Annesi de “hayır tabii ki 1 yıl hastanedeydim her an yanımdaydı şimdi de her saniye bana bakıyor” diyor. Yani kızımız ile ilgili “satanist ayyaş uyuşturucu bağımlısı” gibi hiç bir bulguya rastlamadık."



4) İddalar ekran görüntüleri vs çok var ama bize kesin kanıt gerekiyor. Aldığımız izlenim 19 yaşındaki kızın üzerinde kocaman bir dünyanın yükü var. Düşünün annesi 3 yaşında bir çocuk gibi ve devamlı bakım gerekiyor ve her şeyi ama her şeyi ile Tuğba ilgileniyor.



5)Küçük kardeş Sedat ise heyecanlı belli ki babasının tutuklanmasına çok kızgın ve üzgün.Sebebini Tuğba’ya bağlıyor. Aile Sosyal Politikalar bakanlığı da devrede zaten. Bizler mahkeme sürecini bekleyeceğiz artık.



Ne olmuştu?



İstanbul Taksim'de yaşayan 19 yaşındaki Tuğba'nın baba şiddetine maruz kaldığı görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından şiddet uygulayan baba tutuklandı. Olayın ardından konu ile ilgili çok sayıda iddia ortaya atıldı.



Bu tweetler arasında öne çıkan iddialardan biri ise Tuğba’nın o şiddete annesini dövdüğü için maruz kaldığı yönünde olmuştu.



Kendisine gönderilen bu tweetlere kayıtsız kalmayan Haluk Levent twitter hesabından bir dizi paylaşımda bulunmuş ve iddiaların araştırılacağını söylemişti.



Geçtiğimiz pazartesi günü Tuğba’nın 17 yaşındaki erkek kardeşi ile bir araya geleceğini belirten Levent tweetlerinde şu ifadeleri kullanmıştı:



“Babası tarafından işkence edilen Tuğba ile ilgili tweetleriniz var. İddialar var. İnceleyeceğiz. Kızımızda da hatalar olabilir. Hiç ama hiç bir şey bir babanın kızına o şekilde davranmasını meşru kılmaz kılamaz. Şiddeti ‘demek ki bir suç işlemiş’ e getirmek şiddete onay vermektir!



"Kaldı ki biz üstümüze düşeni yaptık. Evine gidip baktık. Hasta anneyi gördük. Emin olun değil yaşanacak 5 dakika durulacak ev değildi. Normalde de biz Ahbap'lar destek oluyoruz zaten böyle durumlarda. Ev bulduk dayadık döşedik ve bugün evinde Tuğba ve annesi.



"Diyelim ki Tuğba komplo kurdu. Ve birçok sorun var. Emin olun araştırıp öğrenip sizinle paylaşırız. Ama bazılarınızın yazdığı gibi 'tuttuğunuz evden çıksınlar' gibi bir söylem vicdansızlıktır. Ne yapalım Tuğba yanlış yapmışsa annesiyle sokağa mı atalım? Biraz sabır arkadaşlar!



"Ve az önce Tuğba'nın kardeşi Sedat ile görüştüm. Uzun uzun konuştuk telefonda. Pazartesi de yanıma gelecek. O da çaresiz, evsiz, yalnız… 'Ben babamı savunmuyorum' dedi. 'Ama bilmeniz gereken şeyler de var' dedi kısaca. Dediğim gibi sabredin araştıralım. Sizleri bilgilendireceğim.”


Etiketler haluk levent
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin