HDP'li vekil, yayını durdurulan kanalları Başbakana sordu

HDP milletvekili Feleknas Uca, Başbakan Yıldırım'a TÜRKSAT uydusundan kaç kanalın, hangi gerekçe ile kim tarafından kapatıldığını sordu.

Google Haberlere Abone ol
HDP'li vekil, yayını durdurulan kanalları Başbakana sordu

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca 28 Eylül akşamı bazı televizyonların TÜRKSAT uydusundan çıkarılmasına dair soru önergesi verdi.



HDP’li vekil Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde uydudan çıkarılmaya dair kararı, kapatılma gerekçelerini sordu.



Hayatın Sesi, Azadi TV, Jiyan TV, Van TV, TV10, Denge TV ve Zarok TV’nin de aralarında bulunduğu televizyonlar 28 Eylül akşamı uydudan çıkarılmıştı.



Televizyon kanallarına herhangi bir resmi bilgilendirme yapılmazken, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu başkanı İlhan Yerlikaya'nın verdiği bilgiye göre söz konusu karar KHK kapsamında alındı. Hayatın Sesi, yayınlarının OHAL kapsamında Başbakanlık emri ile durdurulduğunu duyurdu. VAN TV, yayın durdurma kararının 668 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile alındığı ve TURKSAT’ın da bu karara dayanarak yayınları durdurduğu bilgisini edindiklerini aktardı.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Etiketler hdp soru önergesi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin